Kyst og Fjord
Forsiden » Debatt » Det handler om folk, fiskeriminister!

Det handler om folk, fiskeriminister!

I en kommentar til NRK Nordland angående langreist fisk sier fiskeriminister Aspaker at vi er forbi den tiden hvor Staten kan dirigere hvor næringsaktørene skal etablere sin virksomheter.

Publisert 12.06.2014

Det gjør meg alvorlig bekymret for framtida i nord. Jeg bor i en landsdel som bugner av råvarer: fisk og andre marine ressurser, mineraler, industri, energikilder, landbruk, nærhet til vakker natur hvor du snur deg, og ikke minst kunnskapsrike folk som er glade i sine bygder og i landsdelen.

Det var ikke Høyre-politikk som bygde landet. Velferdsstaten ble bygd gjennom vilje til styring og kontroll over ressursene, i etterkrigstida og da olje-alderen tok over. Vi kan ikke regne med at Høyrepolitikk skal bygge vår landsdel. Vi kan heller ikke regne med Høyrepolitikk skal løfte oss inn i det klimanøytrale samfunn: vi som vil styre og tilrettelegge for miljøvennlig utvikling av næringslivet må finne sammen. Det gjelder å bygge hverdagsfriheten for folket i nord: gode arbeidsplasser basert på lokale ressurser i landsdelen hvor vi har vår tilhørighet!

Vi som bor her forventer en offensiv Nord-Norge-politikk hvor naturens ressurser skal utnyttes til beste for folket som bor her, for nasjonen og for det globale miljø. En politikers oppgave er å utøve politikk på vegne av folket, også de som bor i distriktene. Hvis Høyre-ministeren ikke vil være politiker kan hun kaste kortene: vi trenger ikke udugelige politikere!

Astrid T. Olsen
Nordland SV

Kommenter via Facebook

Debatt

Astrid T. Olsen

Astrid T. Olsen

Levert av Open Concept AS