LEDER, Uke 32

Dette er en lederartikkel, den representerer Kyst og Fjords mening.

Med vedtaket om elektrifisering av gassanlegget på Melkøya slår Ap og Sp den siste spikeren i kista for de lokale partifellenes håp om en høvelig grei valgkamp i nord. Verst er det nok for Senterpartiets lokalpolitikere, som må forklare frustrerte velgere hvorfor partiet kastet et klart nei-vedtak fra landsmøtet over bord.

Vedtaket om å hente energien til driften av gassanlegget med grønn elkraft istedenfor å bruke litt av gassen til å produsere sin egen strøm er spådd å påføre landsdelens næringsliv store forsinkelser i utbyggingen av nye prosjekter.

I tillegg til å sope med seg store mengder ledig kraft i nord vil vedtaket også føre til høyere etterspørsel av strøm og dermed økte strømpriser for husstandene.

Dette er ikke rakettforskning, det er interessekamp. Og i den kampen har nå regjeringa sagt klart fra at de står last og brast med storkapitalens industri. Det er dette lokalpolitikerne i nord sendes ut for å forsvare. Flere av dem varsler allerede at det blir uaktuelt, nå bryter de med sine nasjonale partier.

Hadde Melkøya-beslutningen vært en enslig svale kunne det saktens vært til å bære, men problemet er at vi har en regjering som i sak etter sak setter staven i feil tue. Og selvskadingen er på ingen måte over. Ennå er ikke kvotemeldinga levert.