I strålende solskinn og blankpusset bunadssølv stilte gudmødrene opp for å ønske «Senjaland» og «Skreigrunn» med sine mannskap lykke på alle hav. Lørdagens dåp på Husøy markerte avslutningen på det offisielle programmet for årets Husøydagan, samtidig som dåpsfesten markerte starten på avslutningsfesten som endte med offentlig fest på samfunnshuset.

De to båtene, som begge har vært presentert i Kyst og Fjord tidligere, representerer siste skrik i hver sin størrelsesklasse. 11 meter lange «Senjaland» er rigget for snurrevad, og utnytter sin tilmålte lengde maksimalt med tanke på utstyr og kapasitet. Båten er også den første i sin klasse som benytter Ad Blue-teknologi for å redusere utslipp.

27,9 meter lange «Skreigrunn» representerer det største aluminiumsbygget som er levert fra GOT Skogsøy, og benytter seg i tillegg av hybridteknologi med batteripakke.

Mens det var Torill Tøllefsen som fikk æren av å stå gudmor for «Skreigrunn» var det ungdommene Vilde og Verona Frantzen som påtok seg oppdraget for «Senjaland». Det hele ble avsluttet med første vers av nasjonalsangen og dundrende applaus for både båter, mannskap og hele Senja.