×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis

Åpner velferdsstasjoner

Innsiget av skrei medfører at velferdsstasjonene nå åpner forløpende.

På Myre finner vi en av de ti velferdsstasjonene som er åpne i skreisesongen. Foto: Myre Havn

I Henningsvær er velferden allerede åpnet for sesongen. Båtsfjord holder åpen hele året. Skreien eller du bestemmer når din nærmeste stasjon åpner, melder Norges Fiskarlag på sine nettsider.

Velferdsansvarlig Knut Eriksen i Norges Fiskarlag forteller at de lokale velferdsstasjonene er bedt om å være i beredskap og åpne så snart behovet melder seg.

- Vi har hatt dialog med våre samarbeidspartnere og avklart at det er skreien og behovet som er nøkkelen til åpning av våre stasjoner.

Knut Eriksen sier det fortløpende vil bli åpning av følgende stasjoner i perioden fremover:

- Brensholmen

- Fredvang

- Gryllefjord

- Myre

- Ramberg

- Skarsvåg

- Stamsund

- Sund

- Tromvik

- Tufjord

Etter hvert som fisket kommer i gang vil de øvrige velferdsstasjonene i Finnmark bli åpnet. Dette gjelder Breivikbotn, Mehamn, Nordvågen, Sørvær og Vardø.

Velkjent tilbud

På velferdsstasjonen vil du som fisker få tilgang til TV, dusj og mulighet for vask av klær. Det vil også være mulig å få enkel servering.

-Vi oppfordrer fiskerne til å ta kontakt med de lokale stasjonene etter hvert som fisket tar seg opp. Sjekk gjerne med hver enkelt stasjon om de har åpnet og hvilke åpningstider de har via informasjonen du finner på nettsiden vår, oppfordrer Eriksen.

På forsiden nå