×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Afrika kjøpte 213 prosent mer sild

Eksporten av norsk sild til Nigieria har økt kraftig. Så langt i år har Afrika importert 213 prosent mer sild enn i fjor.

Bildet er fra et tidligere besøk Norges sjømatråd arrangerte for tørrfiskeksportører. Med sine 200 millioner innbyggere er Nigeria både et viktig tørrfiskmarked, men også et av verdens største markeder for pelagisk fisk.  Foto: Sjømatrådet

Norge eksporterte 66 000 tonn sild for 556 millioner kroner i november. Det er en volumøkning på 33 prosent og en verdiøkning på 25 prosent eller 111 millioner kroner sammenlignet med november i fjor, skriver Sjømatrådet i sin november-rapport.

Hittil i år har Norge eksportert 310 300 tonn sild for 2,8 milliarder kroner. Det er en volumøkning på 16 prosent, og en verdiøkning på 18 prosent eller 422 millioner kroner fra samme periode i fjor.

De største markedene for hel fryst sild i november var Egypt og Nigeria.

- Andelen fryst hel sild har økt i 2019. I fjor på samme tid var andelen fryst hel sild 32 prosent. Denne har i år økt til 41 prosent. Afrika har tatt en økende andel av denne eksporten med en vekst på totalt 213 prosent. Totalt har eksporten av fryst hel økt med 51 prosent, sier Paul T. Aandahl, sjømatanalytiker i Norges sjømatråd.

På forsiden nå