×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Arrangerer ny konferanse om kyst, fisk og fremtid

Fiskarlaget nord går sammen med Sjømat Norge, FHF og Nofima om en ny felles fiskerikonferanse i Tromsø i slutten av januar. 

Fiskarlaget nord går sammen med Sjømat Norge, FHF og Nofima om en ny konferanse som skal diskutere kystens ve og vel.  Foto: Erik Jenssen

I en pressemelding fra Fiskarlaget nord slås det fast at det blir en oppfølgende konferanse i Tromsø neste år etter fjorårets suksess med: «Kyst, fisk og framtid». 

«Konkurreres det på like vilkår?» blir hovedtema på konferansen 23. januar 2020. I konferansen skal det også settes søkelys på kvalitet, kontroll og arbeidsvilkår

- Under første utgave av «Kyst, fisk og framtid» 22. november 2018 var det smekk fullt i konferansesalen i Tromsø. Både næring, organisasjoner og de politiske miljøene var bredt tilstede og arrangøren høstet lovord for både programmet og initiativet, skriver Fiskarlaget nord i pressemeldingen.

Fokus i den første utgaven var hvilken rolle kystflåten skal spille i fremtiden, og hva slags rammebetingelser skal flåten og industrien ha. Det ble også pekt frem mot juni 2019 og stortingsmeldingen om fremtidens kvotesystem.

Meldingen er nå til debatt, og forventes behandlet av Stortinget til våren. Konferansen vil dermed kunne bli en av flere arenaer for innspill til kvotemeldingen. 

På forsiden nå