×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Blir skarpere i klypa

Lars Erik Hopmark skal lede det nye Nordmøre Fiskarlag, etter at fem lokallag i Møre og Romsdal har besluttet å samle kreftene i et større lag som dermed vil større tyngde.

Lars Erik Hopmark skal lede det nye Nordmøre Fiskarlag.

Det er Smøla Fiskarlag, Aure og Tustna Fiskarlag og Kristiansund og Frei Fiskarlag som har bestemt seg for å slå seg sammen og som nå er godkjent som Nordmøre Fiskarlag, melder Norges Fiskarlag.

Alle lokallagene har dermed gjort vedtak om å slå seg sammen til et felles lag.

Det konstituerende møtet ble holdt i Kristiansund den 10. mai. Der ble det gjort nødvendige vedtak til å foreta sammenslåingen. Nytt navn på laget er altså Nordmøre Fiskarlag.

I henhold til mønsterloven for lokale fiskarlag søkte medlemslaget om godkjenning for etableringen på møtet i mai. Søknaden ble behandlet og godkjent av styret i Møre og Romsdal Fiskarlag den 27. juni 2019.

Det nye Nordmøre Fiskarlag har fått slikt styre:

Leder

Lars Erik Hopmark

Nestleder

Terje Oldervik

Kasserer

 Arne Ivar Engvik

Sekretær

Jørgen Iversen Lie

Styremedlem:

Knut Kvernen og Jon Ole Hansen

   
Sammenslåing på søre

I april meldte Norges Fiskarlag at alle lokallagene lengst sør i Møre og Romsdal er slått sammen til Søre Sunnmøre Fiskarlag.

Det var de lokale fiskarlagene i Herøy, Sandsøy, Haugsbygda, Vanylven, Ulstein og Hareid, Vartdal og Ørsta og omegn som da ble slått sammen.

På forsiden nå