×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Brant og sank - mann alvorlig skadd

En mann er fløyet til sykehus med alvorlige røykskader etter at båten han var i, begynte å brenne. Båten sank litt senere.

Det var dramatisk mens redningsaksjonen i Steigen pågikk. Når redningsskøyta Odd Fellow III ankom havaristen, satt mannen på baugen av båten, mens det var full brann akter. Foto: Redningsskøyta Odd Fellow III

Mannen, som er fra Nordfolda i Steigen, var ute på tur med båten på vel 20 fot da det begynte å brenne. 

Reddet av Sea King
Meldingen om brannen kom inn klokka 12.17 lørdag. En halv time senere var mannnen på tur til sykehuset. I føge Hovedredningssentralen skal mannen selv ha klart å varsle om brannen. Redningsleder Tor Erik Torkildsen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge opplyser til Avisa Nordland at situasjonen til å begynne med var meget uavklart.
– Vedkommende ringte via AMK og fikk varslet om brann i båt. Vi visste ikke størrelsen på båten, eller hvor mange som var om bord. Redningshelikopteret og redningsskøyta ble sendt ut, og rutinemessig ble også Kystradio Nord bedt om å sende Mayday Relay.

Brann Steigen 1

Etter et kort slep, sank båten. Foto: RS Odd Fellow III

– Alvorlig skadd
Etter hvert kom både Sea King og redningsskøyta Odd Fellow III til stedet. Da satt mannen på baugen av båten, mens det brant i akterskipet. Han ble deretter heist opp i redningshelikopteret og fløyet til Nordlandssykehuset i Bodø, mens redningsskøyta forsøkte å ta båten på slep. Den sank kort tid etterpå.
Kommunikasjonsrådgiver Tor-Einar Schøning ved Nordlandssykehuset opplyser ved 15.30-tiden lørdag at mannen er alvorlig skadd, men foreløpig stabil. Etter det Kyst ogt Fjord erfarer skal det dreie seg om alvorlige røykskader, og den skadde er lagt i kunstig koma.

På forsiden nå