Kyst og Fjord

Eksklusive rå reker

Lyngen Reker forsøker å nå eksklusive restauranter med ferske rå reker.

Jack-Robert Møller hos Lyngen Reker satser på rå reker i et kresent marked.

Foto: Arkiv
  • Tekst:
  • Standard tekst
  • Standard tekst
  • Standard tekst

Nye og spennende produkter tilpasset et moderne publikum blir stadig viktigere i sjømatbransjen. Nå lanserer Lyngen Reker som første norske produsent ferske, rå reker rettet mot de beste restaurantene i landet.

Før rekene blir å finne på topprestauranter i Norge, debuterer produktet for statsminister og næringslivsledere i Norge under middagen til NHOs årskonferanse i Oslo denne uken.

- Vi er stolte over at vår nyvinning ferske, rå reker er valgt ut som råvare til årsmiddagen i NHO, sier Jack-Robert Møller i Lyngen Reker AS, og legger til at det er inspirerende og artig å gå nye og flere veier.

Moderne produkter

Det produseres over 8 millioner tonn varmtvannsreker i verden i dag, og volumet øker raskt. De norske rekefangstene på omlag 20 tusen tonn blir dermed et nisjeprodukt på verdensmarkedet.

- Norske rekeprodusenter kan aldri vinne priskrigen mot oppdrettet varmtvannsreke. Å fremheve våre unike kvaliteter, fortelle om og være stolt av det opprinnelige og naturlige, er veien norsk rekenæring må gå. Lyngenfjord RAW er et eksempel på en nødvendig innovasjon, sier Møller.

Line Kjelstrup, teamleder for markedsføring og fiskeriutsending for Sverige og Norge i Sjømatrådet, mener at produktutvikling og nye, moderne produkter som dette er veien å gå.

- Det foregår masse spennende produktutvikling i sjømatbransjen for tiden. Det at vi får nye, moderne sjømatprodukter tilgjengelig er utrolig viktig for å vinne nye konsumenter og øke sjømatkonsumet her i landet, sier Kjelstrup.

Verdien av arbeid

Når næringslivsledere og statsminister under NHO-middagen får servert rå Lyngenfjord reker, skjer det i selskap med de beste råvarene som finnes i Norge. Bocuse d`Or Norge, eller Olympiatroppen for norske mesterkokker, som de også omtales, er kulinarisk rådgiver for måltidet og de har plukket ut råvarer for middagen. Tema på årskonferansen er "Verdien av arbeid", og råvarene på menyen representerer nettopp verdien av matproduksjon og arbeid i hele Norge.

¬- Å finne gode råvarer utgjør en stor del av hverdagen til en seriøs kokk, og det har det vært også i denne forbindelsen. Menyen er ujålete og norsk, og fremhever yrkesstolthet, håndverk og råvare. De råe rekene fra Lyngenfjord passer godt inn i dagens kokkekunst hvor råvarene skal være naturlige og lette å jobbe med, sier Gunnar Hvarnes, som ble kåret til årets kokk i fjor.

Opprettet 10.01.2018 09:02. Sist oppdatert 10.01.2018 09:02

Kommenter via Facebook

Lerøy fikk avslag Fiskeridirektoratet har avslått Lerøys søknad om utviklingstillatelser.

To nye folkemøter To folkemøter står for tur, i Alta og Mandal.

Tre prosent mindre Norges andel av loddebestanden går ned fra åtte til fem prosent.

Åpner Nordlands-fjord for rekefiske Fiskeridirektøren med melding.

Endring av grenser for rekefiske Melding fra Fiskeridirektøren om rekefiske i Finnmark.

Foreslår fiskeforbud i gyteområder Situasjonen for fjord- og kysttorsk på Skagerrakkysten og i Oslofjorden er nå så dramatisk at Fiskeridirektoratet forslår å innføre fiskeforbud i 14 definerte gyteområder på Skagerrakkysten og forbud mot å fiske torsk i Oslofjorden.

Stenging av et område nord for Bjørnøya Fiskeridirektøren med melding.

Mindre oppdrettslaks i elvene Rapport slår fast at det nå er færre elver med høyt innslag av rømt oppdrettslaks.

200 tonn låsmakrell 200 tonn makrell ble satt i lås i forrige uke. 185 tonn står fortsatt usolgt.

Reke toppet statistikken Reka toppet statistikken over frosne sjøprodukter i forrige uke.

Disp på notseien Mattilsynet dispenserer fra kravet om bløgging/sløying av notfanget sei som innfryses rund.

Lavere pris mel og olje - Fortsatt reduksjon i minsteprisene til mel- og olje, melder Sildelaget.

Skjerper inn Norges Råfisklag skjerper kravene til fiskekjøperne.

Ny makrellpris Fra og med 31. mai 2018 gjelder ny minstepris for makrell Gruppe 1.

Ny pris på Nordsjøsild Mandag fikk vi ny samfengt minstepris på nordsjøsild til konsum.

Makrellstopp Fiskeridirektøren har stanset fisket med landnot etter makrell for ikke-merkeregistrerte fartøy.

Opp for klippfisk Det ble eksportert 7 600 tonn klippfisk til en verdi av 373 millioner kroner i mai.

Saltfiskeksporten øker I mai ble det eksportert 4 700 tonn saltfisk til en verdi av 237 millioner kroner.

Kongekrabbe opp Det ble eksportert 73 tonn kongekrabbe til en verdi av 21 millioner kroner i mai.

Reka øker Rekeeksporten økte med 23 tonn eller 3 prosent i mai.

Opp for makrell I mai ble det eksportert 11 000 tonn makrell til en verdi av 149 millioner kroner. 

Ned for sild Det ble eksportert 10 300 tonn sild til en verdi av 109 millioner kroner i mai.

Opp for ørret I mai ble det eksportert 4 300 tonn ørret til en verdi av 316 millioner kroner. 

Fritt seifiske i sør Fiskeridirektøren slipper trålerne løs på seien i Nordsjøen.

Prosjekter om laks og villtorsk Forskningsrådet lyste ut 24 millioner kroner tidligere denne uken til prosjekter som kan løse mangelen på kunnskap om lakseoppdretts eventuelle påvirkning på ville torskebestander.

Øker minstemål Fiskeridirektøren med melding.

Møtte oljenæringen - Vi har en omfattende dialog med oljenæringen og håper dette skal bidra til et smidig og best mulig samarbeid mellom seismikk- og fiskeriinteresser. Det sier generalsekretær Otto Gregussen i Norges Fiskarlag.

Oppløftende prøvefiske ved settefiskanlegg Det ble ikke funnet rømt settefisk i Trøndelag og Møre og Romsdal etter drypprømming-kontroll.

Øker hysekvoten Fiskeridirektøren har besluttet å refordele hyse nord for 62°N for å legge til rette for at norsk totalkvote kan utnyttes fullt ut.

Økt pris for torsk Økning i minsteprisen for torsk og kongekrabbe - nedgang for sei.

PDF-avis

Levert av Open Concept AS