×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Festival til sjømatens ære

Det er duket for den årlige sjømatfestivalen i Lødingen denne helga. Fiskeriminister Per Sandberg er blant gjestene.

Mye snadder på Sjømatfestivalen i Lødingen. Foto: Lødingen Sjømatfestival

De siste årene har rundt 5.000 betalt for å delta. Torsk, sild laks og kval er ingredienser som går igjen på festivalen som denne gangen arrangeres for 17. gang.

Fiskeriministeren deltar på et fiskeriseminar på lørdag morgen og skal deretter foreta den offisielle åpningen av festivalen midt på dagen.

- Vi beholder skjelettet også i år. Sjømatfestivalen er både stolt og glad over å kunne tilby gratis lunsjkonsert med Hærens Musikkorps. Til dette arrangementet inviterer vi spesielt elevene i grunnskolene i kommunen. I tillegg til musikalsk underholdning spanderer Sjømatfestivalen gratis mat og drikke på elevene. Det var populært i fjor. Det blir det garantert i år også, smiler messegeneral Jan-Roger Henriksen til Bladet Vesterålens nettsider.

Festivalen tyvstarter allerede i dag torsdag med Humorkameratene fra Svolvær.

- Mye flott underholdning å se frem til også denne gang. I Sjømatteltet sørger Vestfjordmusikken og De Øgliners for passe tonefølge. Lødingen musikkforening vil spille rundt om på messeområdet. For barna kan nevnes aktiviteter som hoppeslått, ballbinge sklier og fiskekonkurranse. Viser værgudene seg fra en blid side blir det tur med Elias-båtene. Så skal jo prisen Årets lødingsværing deles ut, sier en hemmelighetsfull Jan-Roger Henriksen til samme nettsted.

På forsiden nå