×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Fikk godkjenning

Etter fire år med intens jobbing, fikk Lyder Fisk endelig godkjenning på fiskebruket på Veidnesklubben. På Kvinnedagen, 25 år etter nedleggelsen.

25 år etter at Veidnes ble fri for fiskeindustri har Lyder Fisk tatt opp igjen arven. Foto: Privat

- Vi klager bestandig på offentlige etater, men jeg vil skryte av Mattilsynet Hammerfest. De har veiledet oss gjennom prosessen med oppgraderingen, og vært rask med behandling av søknad. Mange offentlige kontor har mye å lære av mattilsynet Hammerfest, jubler daglig leder Svein Lyder (42). Som ikke vil bli kalt fiskekjøper.

- Ja for egentlig er vi ikke fiskekjøpere, men fiskere som kjøper fisk. Da vi vet hvilket slit en hverdag på havet er, har vi brukt mye midler på rekreasjon tiltak til fiskerne. Vi har bygd en stor og flott sauna, og vi har kjøpt inn et stort yakusi med motstrømsbasseng. Dette vil bli montert i en vinterhage når sneen er borte.

- Hos oss skal fiskerne føle seg som hjemme, ja kanskje litt bedre enn hjemme, flirer Lyder. Som også er i gang med et prosjekt med å forbedre havnefasilitetene ved å prosjektere ei 60 meter lang flytebrygge av betong, kalt «Monsterbrygga». Det skjer ved hjelp av et nytt selskap kalt «Veidnes havneutvikling as», der familien Lyder har familien fire selskap inne sammen med fire andre lokale aktører.

- Til tross for den store utviklingen her hadde ikke kommunen det så travelt med å få på plass de tiltenkte bryggene i Veidnes havn, og da måtte det fantastiske miljøet her ta sakene i egne hender, forteller Lyder videre. Her kommer henvendelser fra folk som ønskeer å flytte hit, og neste på programmet er husbygging.

- Vi har en spennende tid foran oss. Mye arbeid, og enda mye investeringer. Arbeid er vi vant til, og investeringer skal vi også få til, selv om vi må ta utviklingen uten hjelp fra kommunen. Til i dag har vi ikke tatt lån på fiskebruket, her har vi bygd etter hvert som vi har tjent penger.

På forsiden nå