Kyst og Fjord

Firedobler skreifestivalen

Vesterålen Skreifestival firedobler budsjettet. Aldri før har festivalen vært større. Festen er alt i gang, og fra nå av og fram til søndag kveld vil det gå slag i slag på Myre.

TIL SKREIENS PRIS: Kay Freddy Evensen er ny sjef for Vesterålen skreifestival. Fra nå av og ut uka braker det løs.

Foto: Dag Erlandsen
  • Tekst:
  • Standard tekst
  • Standard tekst
  • Standard tekst

Dag Erlandsen

dag@kystogfjord.no

Klassikeren under festivalen er selvsagt VM i tungeskjæring lørdag formiddagen, der jenter og gutter i klassene 9 -11 år og 12 - 14 år konkurrerer om hvem som er kjappest med kniven. Men både før og etter står en lang rekke andre arrangementer står på menyen, blant annet faglig påfyll på en workshop om restråstoff på onsdag og Skreikonferansen 2018 på torsdag.

- Vi har øket festivalens omfang betydelig fra tidligere år, sier Kay Freddy Evensen, som overtok som styreleder da festivalgeneral Arne Antonsen gikk bort etter kort tids sykdom i fjor sommer. Han lover høyt faglig innhold, anerkjent arena, familievennlig, møteplass for fiskerifolk som vil knytte nye kontakter og høyt nivå på bidragsyterne som noen av stikkordene. I kjendisrekka stiller fiskeriminister Per Sandberg, TV2-gründer og ny fiskeriaktør i Finnmark, Arne Hjeltnes, «sinnakokken» Eyvind Hellstrøm, trubadur Halvdan Sivertsen og komiker Truls Svendsen, for å nevne noen.

- Sist høst gikk vi igjennom potensialet for festivalen, sammen med våre fem hovedsponsorer, Gunnar Klo, Holmøy Maritime, Myre Fiskemottak, Normar og Ståle Nilsen Seafood. Der ble vi enige om at festivalen har et uutnyttet potensial, som vi nå skal forsøke å ta ut. Leverer vi, er sponsorene med på å løfte arrangementet til høyere nivåer, sier Kay Freddy Evensen til Kyst og Fjord.

Opprettet 13.02.2018 14:36. Sist oppdatert 13.02.2018 14:36

Kommenter via Facebook

Savnet 3.500 laks I desember rømte 3500 oppdrettslaks fra Troms fylkeskommune sin undervisningstillatelse-merd i Bergsfjorden på Senja.

Større tro på fisk Nordmenn flest har større tro på at fiskeri og sjømat skal bære landet inn i framtiden enn oljen. 

Endring for rekefelt Innført endring av grensene for området på Reisafjorden i Troms som er stengt for fiske etter reke med trål.

Økte makrellpriser Sildealgslaget setter opp minsteprisen på makrell til konsum.

Økte priser på NVG-sild Prisene på NVG-sild settes opp fra og med mandag.

Preget av dårlig vær Kuling- og stormbyge langs kysten i nord, holdt fiskerne i land det meste av forrige uke. Det resulterte i et labert resultat, da tallene skulle summeres opp.

Fikk lysestake på lina Kjent fisker fra Lofoten med uvanlig fangst.

Laks, torsk og makrell var viktigst Laks er den viktigste arten for norsk sjømateksport med over 68 prosent av den totale eksportverdien og 38 prosent av volumet.

Oppretter nytt investeringsfond Broodstock Capital har hentet 200 millioner kroner til et nytt investeringsfond for sjømatsektoren. Det skal kun investere i små og mellomstore bedrifter.

Uerkvoten opp Nærings- og fiskeridepartementet har fastsatt en totalkvote på 19 514 tonn uer i Norges økonomiske sone nord for N 65°20`, i fiskerisone ved Jan Mayen og i internasjonalt farvatn.

Fikk tilskudd til flytebrygge Etter lengtet behov for bygd i vekst, blir nå dekket.

Regulering av kolmule er klar I kyststatsforhandlingene om kolmule ble det den 7. desember inngått en avtale om ei totalkvote (TAC) på 1.387.872 tonn, noe som er i tråd med tilrådningen frå ICES.

Knappe 7000 tonn torsk For Nordsjøen og Skagerrak er det fastsatt en norsk kvote på 6 955 tonn i neste år reguleringer.

Bygger nytt kaianlegg NorSea Group Polarbase skal sammen med Hammerfest Havn KF bygge ny kai ved Polarbase til 60 millioner kroner.

Bygger nytt kaianlegg NorSea Group Polarbase skal sammen med Hammerfest Havn KF bygge ny kai ved Polarbase til 60 millioner kroner.

Røykla hele havna Hele havna i Honningsvåg ble røyklagt da en sjark begynte å brenne i natt.

Utseiling for havbrisling I forhold til kvotestørrelsen blir det kun anledning for ett fartøy å ta utseiling til fiske etter havbrisling.

Økte seikvoter i nord  Fiskeridirektøren har besluttet å øke torske- og seitrålernes maksimalkvoter i fisket etter sei nord for 62°N med 20 prosent.

Åpner nye fjordlinjer Fiskeridirektoratet har besluttet å åpne ytterligere et område innenfor fjordlinjen i Kvænangen - Reisafjorden - for fiske etter norsk vårgytende sild med not uavhengig av fartøylengde.

Bjørkavåg blir sittende Konsernsjef for Fiskeribladet, Gunnar Bjørkavåg, blir sittende, tross uheldige uttalelser.

Ingen sabotasje likevel Det var ingen sabotasjeaksjon mot Grieg Seafood i Repvåg. Det var to knuste lyspærer.

I gang med kveitegjenfangst Gjenfangst av 50 000 rømte kveiter er igangsatt på Bømlo. 100 er tatt så langt.

Nye priser på kveita Minsteprisene på kveite økes fra og med mandag 6. november.

Stengte felt i Troms Fiskeridirektøren stenger områdene på Grunnspildra, Reinfjorden og Ytre Kvænangen i Troms for fiske etter reke med trål.

Fem leppefisk-møter I løpet av november vil det bli kjørt fem evalueringsmøter om leppefisk.

Økte maksimalkvoter Fiskeridirektoratet har økt maksimalkvote for fartøy som fisker etter reker i Nordsjøen og Skagerrak.

Fritt fiske etter sei Fra og med 1. november var det fritt fiske for trålere som fisker etter sei i Nordsjøen og Skagerrak.

Nye priser til mel og olje Nye minstepriser for råstoff til mel- og oljeanvendelse øker fra og med kommende mandag.

Etterforskes etter forlis – Sank da jeg skulle slepe den til ei fjære, sa fisker Johnny Ingebrigtsen til ifinnmark.no.

Setter ny rekord Denne uken åpner en ny produksjonslinje ved BioMars fabrikk på Karmøy.

PDF-avis

Levert av Open Concept AS