Kyst og Fjord

Fiskebruket ble lerret

Da Sørøyrocken spurte om lov til å bruke den største fasaden i værret som reklameplakat var det ikke nei i fiskekjøperens munn.

  • Tekst:
  • Standard tekst
  • Standard tekst
  • Standard tekst

I sitt femte år fremstår rockefestivalen på Sørøya mer vital enn noen gang, med et rendyrket nordnorsk stjernelag på scena i tre dager til ende siste helga i juli. Og med egen festivalkunstner blir det selvsagt også flere uttrykk enn bare musikk. 

Jobben gjøres av grafittikunstneren Linda Aslaksen som med lift og spraybokser har gjenskapt Sørøyrockens umiskjennelige logo på storveggen til Norway Seafood sitt anlegg i Sørvær.

- Var det vanskelig å få lov til dette, da?
Nei, herregud. Det var veldig enkelt. Norway Seafoods der ute er kule folk, og de er glade for at vi lager festivalen. Så de hadde ingenting imot at vi pynta opp fasaden. Og de har faktisk bestilt dekorasjon av en egen vegg på innersida ved inngangspartiet på 3 x 20 meter der det skal bli et maritimt preg, sier initiativtaker og bookingsjef under festivalen, Ken A. Brox.

Han er så fornøyd med det festivalkunstneren har fått til så langt at de nå ser på muligheten for å til neste år lage en egen grafittifestival en måned før selve Sørøyrocken.
- Har du vegger nok i Sørvær nok til det, da?
- Vel, det står jo en del slitne bygninger rundt omkring her på Øya som kunne fått et løft, sier Brox, vel vitende om at slike prosjekter andre steder i Finnmark og ikke minst Lofoten også har gitt stedene betydelig oppmerksomhet ute i verden.

I tillegg til den kjente fiskeren som mange har vokst opp med på veggen heime består Sørøyrockens logo av elementer hentet fra selskapet som etablerte anlegget, Brødrene Alvestad.
- Logoen vår bærer preg av at vi er stolte av å komme herfra, slår Brox fast, mens han gleder seg til å ta imot nærmere 750 gjester og frivillige arbeidere når festivalen snart braker løs.

Daglig leder hos Norway Seafoods i Sørvær, Frank Arne Ylänen er fornøyd med at festivalen setter stedet på kartet, så han var ikke sein om å gi tommelen opp for grafitti på veggene.
- Det står jo mange mer og mindre slitne fiskerifasader langs kysten. Burde flere gjør dette?
- Ja, det vil jeg tro. Nå skal man jo ikke ha alt mulig opp på veggene, men det de gjør på vårt bruk nå ser jo ut til å bli veldig bra, sier Ylänen, som selv er bortreist på ferie og kjempespent på å få se kunsten i levende live når han returnerer i august.

Det er Andreas Mikalsen som står for dronefilminga øverst i artikkelen. 

Opprettet 13.07.2017 08:58. Sist oppdatert 13.07.2017 08:58

Kommenter via Facebook

Fikk lysestake på lina Kjent fisker fra Lofoten med uvanlig fangst.

Laks, torsk og makrell var viktigst Laks er den viktigste arten for norsk sjømateksport med over 68 prosent av den totale eksportverdien og 38 prosent av volumet.

Oppretter nytt investeringsfond Broodstock Capital har hentet 200 millioner kroner til et nytt investeringsfond for sjømatsektoren. Det skal kun investere i små og mellomstore bedrifter.

Uerkvoten opp Nærings- og fiskeridepartementet har fastsatt en totalkvote på 19 514 tonn uer i Norges økonomiske sone nord for N 65°20`, i fiskerisone ved Jan Mayen og i internasjonalt farvatn.

Fikk tilskudd til flytebrygge Etter lengtet behov for bygd i vekst, blir nå dekket.

Regulering av kolmule er klar I kyststatsforhandlingene om kolmule ble det den 7. desember inngått en avtale om ei totalkvote (TAC) på 1.387.872 tonn, noe som er i tråd med tilrådningen frå ICES.

Knappe 7000 tonn torsk For Nordsjøen og Skagerrak er det fastsatt en norsk kvote på 6 955 tonn i neste år reguleringer.

Bygger nytt kaianlegg NorSea Group Polarbase skal sammen med Hammerfest Havn KF bygge ny kai ved Polarbase til 60 millioner kroner.

Bygger nytt kaianlegg NorSea Group Polarbase skal sammen med Hammerfest Havn KF bygge ny kai ved Polarbase til 60 millioner kroner.

Røykla hele havna Hele havna i Honningsvåg ble røyklagt da en sjark begynte å brenne i natt.

Utseiling for havbrisling I forhold til kvotestørrelsen blir det kun anledning for ett fartøy å ta utseiling til fiske etter havbrisling.

Økte seikvoter i nord  Fiskeridirektøren har besluttet å øke torske- og seitrålernes maksimalkvoter i fisket etter sei nord for 62°N med 20 prosent.

Åpner nye fjordlinjer Fiskeridirektoratet har besluttet å åpne ytterligere et område innenfor fjordlinjen i Kvænangen - Reisafjorden - for fiske etter norsk vårgytende sild med not uavhengig av fartøylengde.

Bjørkavåg blir sittende Konsernsjef for Fiskeribladet, Gunnar Bjørkavåg, blir sittende, tross uheldige uttalelser.

Ingen sabotasje likevel Det var ingen sabotasjeaksjon mot Grieg Seafood i Repvåg. Det var to knuste lyspærer.

I gang med kveitegjenfangst Gjenfangst av 50 000 rømte kveiter er igangsatt på Bømlo. 100 er tatt så langt.

Nye priser på kveita Minsteprisene på kveite økes fra og med mandag 6. november.

Stengte felt i Troms Fiskeridirektøren stenger områdene på Grunnspildra, Reinfjorden og Ytre Kvænangen i Troms for fiske etter reke med trål.

Fem leppefisk-møter I løpet av november vil det bli kjørt fem evalueringsmøter om leppefisk.

Økte maksimalkvoter Fiskeridirektoratet har økt maksimalkvote for fartøy som fisker etter reker i Nordsjøen og Skagerrak.

Fritt fiske etter sei Fra og med 1. november var det fritt fiske for trålere som fisker etter sei i Nordsjøen og Skagerrak.

Nye priser til mel og olje Nye minstepriser for råstoff til mel- og oljeanvendelse øker fra og med kommende mandag.

Etterforskes etter forlis – Sank da jeg skulle slepe den til ei fjære, sa fisker Johnny Ingebrigtsen til ifinnmark.no.

Setter ny rekord Denne uken åpner en ny produksjonslinje ved BioMars fabrikk på Karmøy.

Berget av vanntett mobil Mannen som forliste i Moskenes kommune sent søndag, kan takke sin vanntette mobiltelefon for at han ble plukket opp såvidt raskt.

Sjømatrådet ruller ut Sjømatrådet ruller i disse dager ut et nytt globalt markedsføringskonsept.

Sei for åtte mill Seien levert fersk utgjorde 1.190 tonn i kvantum og 8,2 mill kroner i verdi.

Tillater lys Fiskeridirektøren med melding.

Mindre torsk i NAFO Det blir 20 prosent mindre Newfoundland-torsk å fiske på neste år.

Åpnes for trål Åpning av et område på Leirdjupet, innenfor Fiskevernsonen rundt Svalbard, for fiske med torsketrål og snurrevad.

PDF-avis

Levert av Open Concept AS