×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Frykter at 17 er omkommet

To er funnet i livet, mens 17 fryktes omkommet etter at den russiske fiskebåten «Onega» forliste ved Novaja Zemlya mandag morgen.

Tråleren forliste ved Novaja Zemlya Møst i Barentshavet. Nettstedet fishfacts har publisert denne loggen av båtens siste bevegelser.  Foto: Fishfacts/ Google

Det er sterk vind og dårlig vær i området, og i følge det russiske krisedepartementet kan tråleren ha sunket på grunn av ising, melder det russiske nyhetsbyrået TASS.

Russiske myndigheter fikk varsel om ulykken i 5.30-tiden mandag morgen.

To personer skal være reddet opp fra båten. Fem skip ble sendt ut for å lete etter overlevende, fly og helikoptre er ikke mulig å bruke grunnet værforholdene, melder TASS. 

– Mannskapet besto av 19 personer. To er reddet, opplyser krisedepartementet i en skriftlig uttalelse til det russiske nyhetsbyrået.

Av de 17 som er savnet og antatt omkommet, er én person funnet død. Den omkomne skal ha blitt tatt om bord i fartøyet «Voykovo», ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS.

"Onega" er bygget ved det norske verftet Vaagland og ble sjøsatt i 1979 for et rederi i Kårvikhavn. Ifølge data fra åpne kilder foretok fartøyet den 14. desember sitt siste anløp i Kirkenes, og før det i Murmansk 11. desember.

ONEGA frode adolfsen

Fartøyet var i Norge kjent under navnet "Remifisk", her fotografert i Tromsø. (Foto: Frode Adolfsen)

På forsiden nå