×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Frykter innbrudsraid i havna

Flere fiskere i Mehamn har den siste tiden hatt uønskede gjester ombord. – Sannsynligvis er det noen som er på jakt etter medisiner eller sterkere saker.

Flere fiskere i Mehamn har opplevd innbrudd om bord de siste dagene.

Leif-Erik Johansen sier til ifinnmark.no at andre han har pratet med og som også har hatt ubudne gjester ombord sitter med samme mistanke. Ifølge nettavisa har tyvene nemlig gått målrettet på jakt etter medisinskapene på båtene.

Selv oppdaget han innbruddet søndag.

– Jeg hadde vært en tur i båten lørdagen og gjort klar lugaren. Da var alt i orden. Når jeg kom på søndag, så så jeg blant annet at sertifikatet for båten og noe utstyr lå slengt utover køya, sier Johansen til avisa.

Dermed skjønte han fort at noe ikke var helt som det skulle.

– Disse tingene ligger i setet, så da tok jeg opp setet for å sjekke. Der så det ut som reneste Hiroshima, alt var endevendt. Heldigvis ser det ikke ut som om de tok noen ting fra meg. Alt av både utstyr og medisiner som jeg hadde, var i behold, sier Johansen.

Politiet i Finnmark oppgir til iFinnmark at de har fått melding om de angivelige tyveriene i Mehamn, og at de nå jobber med å undersøke saken nærmere.

På forsiden nå