×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Full storm når «Sally» løfter på skjørtet

Samtlige fergesamband unntatt Bognes-Skarberget og Drag-Kjøpsvik i Nordland er kansellert i dag mandag. Årsaken er at restene av den tropiske stormen «Sally» sveiper inn over Nord-Norge.

Meteorologisk institutt advarer om bølgehøyder på opp til tolv meter i kystnære strøk i Vestfjorden, utenfor Lofoten og Vesterålen. Også i Troms kan det bli opptil full storm i løpet av ettermiddagen. Foto: Arkiv

Opptil tolv meter høye bølger, 80 millimeter regn og full storm er i anmarsj utover dagen.

Oppgraderer til oransje

Det melder Meteorologisk institutt. Nå oppgraderer de farevarselet langs kysten til oransje.

– I løpet av ett døgn er det ventet opp mot 70 og millimeter regn i løpet av 24 timer. Derfor er det sendt ut farevarsel for høy vannstand. I akkurat samme tidspunkt som den høye vannstanden er ventet, vil det også være store bølger. I kombinasjon med høy vannstand og sterk vind som kommer rett inn, er det ventet bølger på mellom ni og tolv meter innover Vestfjorden og Lofoten, sier vakthavende meteorolog Pernille Borander til NRK Nordland.

Storm 1

Det blir hustrig både til lands og til vanns når restene av den tropiske stormen "Sally" skyller inn over Norge i løpet av dagen, i følge værmeldingen. Foto: Meteorologisk institutt

– Verste sålangt

Stormvarselet gjelder fra Stad og nordover. Også i sør-Troms kan det bli full storm, med vindkast opp til 35 meter i kastene.

– Dette ser ut til å bli det verste lavtrykket så langt i høst, skriver Værvarslinga i Nord-Norge på sine nettsider.

På forsiden nå