×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Har bestilt ny «Liafjord»

Liegruppen hadde så vidt landet «Libas» før de kontraherte nok en pelagisk tråler. Også denne gangen designert av Salt og som skal bygges  ved Cemre Shipyard.

Kontrakten omfatter en tråler på 71 x 15 meter, og som blir den første fiskebåten i verden med inntrekkbare baugfoiler. Foto: Salt Ship Design

Kontrakten omfatter nå en tråler på 71 x 15 meter, skriver Sildelaget.

Inntrekkbare baugfoiler
Ifølge en pressemelding fra Salt og med forbehold om bekreftelse fra Enova, vil skipet bli utstyrt med baugfoiler fra Wavefoil. 

hd

Navnet på n bygget blir «Liafjord».

Den nye tråleren er det første fiskefartøyet i verden som blir utstyrt med inntrekkbare baugfoiler. Disse foilene blir installert i baugområdet, og vil bidra til betydelig redusert bevegelse og energiforbruk i bølger, som igjen vil gi markant redusert drivstofforbruk, samt økt sikkerhet og komfort for mannskapet ombord. 
Det vil også bidra til at fiskebåten bedre kan opprettholde farten i røffe værkondisjoner. 

Nyskapende
Liegruppen er kjent for å omfavne ny teknologi, og har gjennom dette prosjektet anerkjent Wavefoil som en betydelig bidragsyter til mer miljøvennlig, effektivt og sikkert fiskeri. Den nye tråleren vil også bli utstyrt med batteripakke og elektriske vinsjer
Ifølge pressemeldingen fra Salt er kontrakten  en stor anerkjennelse når rederiet igjen velger å bruke Salt-design, bare uker etter de har overtatt «Libas».

På forsiden nå