×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Har knappe 500 tonn igjen

I midten av neste uke vil ferskfiskordningen være oppfisket.

Nå gjenstår kun slumpen av ferskfiskordningen. Dermed risikerer mange ansatte i industrien å få permitteringsvarsel til uka. Foto: Nico Rantala

De siste tallene fra fiskeridirektoratet viser at det ved utgangen av forrige uke kun gjensto 895 tonn av kvoten som er avsatt til ferskfiskordningen. Samme uke var det fisket 746 tonn innenfor ordningen, noe som viser at det dermed kun er snakk om dager før kvantumet er tatt. Sannsynligvis er det i dag ikke mer en 4- 500 tonn igjen av ordningen.

- Kan fiske på ordinære kvoter

Fiskeindustrien i Båtsfjord har bedt fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik om å åpne for å videreføre fisket, slik at man unngår produksjonsstans. Overfisket mener de man kan ta fra neste års totalkvote.

Men foreløpig har han ikke ville ta noen grep, men framholdt sist torsdag overfor Kyst og Fjord at det ikke er slik at fisket må stoppe opp selv om fisket på en slik bonusordning har nådd taket. 

- Fiskere kan på vanlig måte fiske innenfor sine ordinære kvoter på torsk eller andre arter, framholdt Nesvik. 

Opp i stortinget
Stortingsrepresentant Geir Iversen (Sp) har også tatt opp spørsmålet med fiskeriministeren og håper han kan komme med en løsning som industrien kan leve med uten å måtte sende staben hjem på tidlig juleferie.

På forsiden nå