×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis

Hylles av laksefiskerne

- Han vil bli savnet. Ingen tvil om det, sier Bjarne Johansen om Sture Olsen på Skjånes som nå har takket av som fiskekjøper.

Bjarne Johansen (t.h.) takker Sture Olsen for innsatsen han har gjort for laksefiskerne gjennom flere ti-år.

Bjarne Johansen mener innsatsen Sture Olsen har gjort for fiskerne i Tanafjorden i mer enn 40 år er helt unik. Ikke bare som tradisjonell fiskekjøper.

- Sture har også kjøpt laks i alle år og jeg vil takke på vegne av Tana og Omegn Sjølaksefiskeforening hvor jeg er leder, sier Johansen.

Viktig for laksefiskerne
Fiskeren fra Tana framholder at mange av foreningens medlemmer har hatt Skjånesbruket som fast avtaker av villaks gjennom flere ti-år. Det gjelder laksefiskere både fra Tana fjorden Langfjorden, Hopsfjorden og fra Kjøllefjord.

- Sture har virkelig ført  sin fars arv videre, etter at han overtok lakseoppkjøpet etter sin far Reidar Olsen, sier Bjarne Johansen.

Det setter de stor pris på, og håper at de nye eierne av bedriften vil videreføre denne tradisjonen.

Må ned på kaia en tur
Selv om Sture Olsen nå er helt ute av driften, klarer han selvsagt ikke holde seg helt unna. Så nærmest daglig tar han seg en sving innom for få «fiske-tian».

- Det er jo ikke sa lett å holde fingrene av fatet når man har holdt på med dette mellom 40 og 50 år. Det er jo liksom her nede på kaia man hører til. Skal noen treffe folk på dagtid, så er det jo også her nede det skjer når båtene kommer inn, sa Olsen da Kyst og Fjord møtte ham forleden. 

På forsiden nå