×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Innfører pingere på yttersida av Lofoten

APRILSPØK: Fra mandag blir det påbudt å bruke pingere på garnbruk satt på yttersida av Lofoten.

Pingerne som ble påbudt brukt på alt garnbruk i Vestfjorden i vinter, blir nå også påbudt på yttersida av Lofoten.– Det kan bli aktuelt å utvide bruken til andre deler av kysten, skiver Fiskeri- og Næringsdepartementet i ei pressemelding. Foto: Arkiv

OBS: DENNE ARTIKKELEN VAR KYST OG FJORDS APRILSPØK 2021

Det melder Fiskeri- og Næringsdepartementet i en pressemelding.
– Vi har fått mange tilbakemeldinger om at det er tatt niser på garn på yttersida i vinter, forklarer Fiskeri- og Sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen til Kyst og Fjord.

Kan bli vanlig langs kysten
Pingerne, som ble innført i desember 2020, skulle opprinnelig brukes kun på garnbruk i Vestfjorden. Systemet har i følge departementet vært en suksess, og man ønsker nå å utvide ordningen.
– Det kan også være aktuelt å utvide bruken av pingerne til andre deler av kysten etterhvert. Men i første omgang er det i områdene der skreien vandrer at vi ønsker å beskytte den rødlistede nisa, skriver departementet.

Vil ilegge bøter
Vinterfisket etter skrei er nå inne i siste fase. Grunnet dårlig fiske på innersida av Lofoten, har mange fiskere flyttet på yttersida. Disse må nå altså montere pingere.
– Fiskeridirektoratet får ansvaret med å påse at pingerne brukes som forutsatt. Direktoratet har også myndighet til å ilegge bøter til de som ikke overholder påbudet, minner de om.

DETTE VAR KYST OG FJORDS APRILSPØK 2021

På forsiden nå