×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Jakter spøkelsesmakrell i Nordsjøen

Makrellen har så langt ikke vist seg i Nordsjøen, i følge Sildesalgslaget.

Majoriteten av flåten på vel 15 båter ligger for øyeblikket midt i Norskehavet og leter etter makrell, melder Sildesalgslaget på sine nettsider.

Melder om mye kolmule

I motsetning til silda har dessverre ikke makrellen vist seg i farvannet.

– Det er steik svart og ingen makrell, meldes det fra "Gunnar Langva" som ligger rundt 61° nord sammen med resten av feltet.

"Steinevik" som ligger noe lengre nord i norsk sone, på nordspissen av EU-sonen rundt 63° nord, har heller ikke gjort de store makrelloppdagelsene. Her ligger det også en god del færøyværinger som melder om mye kolmule i området.

– Blir spennende å se

På Shetland derimot har det blitt observert en del makrell, men den er full av åte. Så man kan stille spørsmål til hvor denne makrellen gjør av seg når den blir åtefri.

– Jeg har liten tro på at makrellen har dratt forbi norsk sone og bort til Shetland, men vi får se hvor man tar første fangst i år, sier salgsleder Odd Fredrik Andersen.

I fjor var det "Fiskebas" som var først ute med makrellfangsten den 19. september. Da ble fisken tatt helt vest i norsk sone. Dette var noe sent, men flåten var avventende grunnet åteproblematikken året før.

– Det blir spennende å se når vi får første fangsten i år og fra hvilket område, avslutter Andersen.

På forsiden nå