Kyst og Fjord

Klar for flere båtkjøp

Gunnar Klo AS har minoritetspost også i denne båten. Og kommer den en dag for salg, er ikke selskapet et øyeblikk i tvil om at de vil søke dispensasjon for den også.

Denne båten eier Gunnar Klo AS 49 prosent av. "Øyland" er ikke for salg, men om den en dag blir det, leverer selskapet ny dispensasjonssøknad. 

Foto: Erik Jenssen
  • Tekst:
  • Standard tekst
  • Standard tekst
  • Standard tekst

For et selskap som har ett bein i rødfisk og ett i hvitfisk var adgangen til å eie et kystfartøy en viktig strategisk avklaring med tanke på fremtiden for hvitfisk-delen. Far Gunnar Jarl og sønn Kristian Klo ser nå en langt bedre fremtid for hvitfisken, og sier de kommer til å være aktive i båtmarkedet.

Gunnar Jarl og Kristian Klo er klare for å gjøre de båtkjøp som kreves for å sikre råstofftilgangen.

Gunnar Jarl og Kristian Klo er klare for å gjøre de båtkjøp som kreves for å sikre råstofftilgangen.

Fra før har selskapet signalisert at de vil skifte ut 15 meter lange «Morgenstjerne» med en 70-foting, og strukturere den opp med flere kvoter. Nå slår industriselskapet fast at de også vil skaffe flere båter hvis det blir nødvendig. I tillegg til engasjementet i «Morgenstjerne» har selskapet en 49 prosent aksjepost i 14,6 meter lange «Øyland».
- Nå drives jo den av unge folk som ikke har signalisert at de vil ut, men om det en dag skulle bli snakk om salg av den båten vil vi levere ny søknad om dispensasjon. Vi kommer ikke til å godta at noen andre kjøper båter som vi i dag har eierskap i, sier Gunnar Jarl.

Han utelukker heller ikke at noen i selskapet skaffer seg en posisjon på blad B, slik at man kan vokse ytterligere i kvotemarkedet.

- Vi gjør dette fordi vi må. Vi vurderer ikke disse grepene fordi vi ønsker å spekulere vilt i kvoter, vi gjør det for å skaffe oss råstoff, sier Kristian. 

Les mer i denne ukes papirutgave av Kyst og Fjord.
Klikk her for å kjøpe en digital enkeltutgave eller bli abonnent. 

Opprettet 17.11.2017 08:16. Sist oppdatert 17.11.2017 08:27

Kommenter via Facebook

12 vil fiske størje I alt 12 har meldt interesse for å fiske makrellstørje, melder Fiskeridirektoratet.

Ny håndbok om fiskevelferd Forskere har laget en håndbok som gir forskningsbaserte råd om oppdrettslaksen.

Hurtigbåt traff isflak Hurtigbåten Fløyfjell traff et isflak mellom Tromsø og Finnsnes. 35 passasjerer ble sendt til Harstad med taxi.

Dramatisk vinter Det har vært en dramatisk vinter for tørrfiskprodusentene i Vesterålen, skriver nettavisen Vesterålen Online.

Sa nei til Cermaq Teknisk utvalg i Øksnes har sagt nei til at Cermaq skal få utvide kapasiteten på Djupeidet ved Tindsøya i Øksnes Vestbygd.

Nye minstepriser rognkjeksrogn Norges Råfisklag og Sjømat Norge er blitt enige om nye minstepriser for rognkjeksrogn.

Minstepriser for taskekrabbe Norges Råfisklag og Sjømat Norge er blitt enige om nye minstepriser for taskekrabbe gjeldende fra og med 3. april 2018.

Fisker funnet omkommet En mann i 60-årene ble funnet omkommet i sjøen i Hamarøy tirsdag kveld.

Tente varde mot oljevirksomhet De markerte for syvende gang mot petroleumsaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Øker seikvotene Trålerne nord for 62° får ti prosent mer seikvote.

Brosjyre for kaisalg Nå er det utarbeidet ny brosjyre for fiskere som driver med kaisalg.

Krabbemottak på Å Magnus Lillebø og Asbjørn Rasmussen har startet krabbemottak på Å i Lofoten.

Flytter rederiet Nergård-konsernet flytter rederiet fra Harstad til Tromsø og samler alt under ett tak.

Ferskfiskordninga Ferskfiskordninga om høsten må videreføres. Det krever Båtsfjord Arbeiderparti.

Bifangst av makrellstørje Det er svært viktig at bifangst av makrellstørje blir registrert, skriver Fiskeridirektoratet.

Søknad for selfangst Nå nærmer vi oss søknadsfristen for å delta på årets selvfangst.

Ola flyr videre Ringnotreder Ola Olsen (57) flyr videre, tross konkursen i FlyViking. Neste flyselskap heter NextMove.

Torskeprisen ned Her er de dynamiske minsteprisene fra og med 26. februar:

Savnet 3.500 laks I desember rømte 3500 oppdrettslaks fra Troms fylkeskommune sin undervisningstillatelse-merd i Bergsfjorden på Senja.

Større tro på fisk Nordmenn flest har større tro på at fiskeri og sjømat skal bære landet inn i framtiden enn oljen. 

Endring for rekefelt Innført endring av grensene for området på Reisafjorden i Troms som er stengt for fiske etter reke med trål.

Økte makrellpriser Sildealgslaget setter opp minsteprisen på makrell til konsum.

Økte priser på NVG-sild Prisene på NVG-sild settes opp fra og med mandag.

Preget av dårlig vær Kuling- og stormbyge langs kysten i nord, holdt fiskerne i land det meste av forrige uke. Det resulterte i et labert resultat, da tallene skulle summeres opp.

Fikk lysestake på lina Kjent fisker fra Lofoten med uvanlig fangst.

Laks, torsk og makrell var viktigst Laks er den viktigste arten for norsk sjømateksport med over 68 prosent av den totale eksportverdien og 38 prosent av volumet.

Oppretter nytt investeringsfond Broodstock Capital har hentet 200 millioner kroner til et nytt investeringsfond for sjømatsektoren. Det skal kun investere i små og mellomstore bedrifter.

Uerkvoten opp Nærings- og fiskeridepartementet har fastsatt en totalkvote på 19 514 tonn uer i Norges økonomiske sone nord for N 65°20`, i fiskerisone ved Jan Mayen og i internasjonalt farvatn.

Fikk tilskudd til flytebrygge Etter lengtet behov for bygd i vekst, blir nå dekket.

Regulering av kolmule er klar I kyststatsforhandlingene om kolmule ble det den 7. desember inngått en avtale om ei totalkvote (TAC) på 1.387.872 tonn, noe som er i tråd med tilrådningen frå ICES.

PDF-avis

Levert av Open Concept AS