×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Nå er det nok med èn koronatest for fiskeflåten

Nå er det nok at en ansatt tester en gang, og tester negativt, for å unngå karanteneplikt i arbeidstiden. Dette gjør det enklere for fiskeflåten, som dermed kan sette folk som har fått negative prøvesvar, rett ombord og i arbeid.

Koronaviruset fortsetter å prege norsk samfunns- og arbeidsliv. Nå blir det imidlertid lettere for fiskeflåten å forholde seg til testing og karantenebestemmelser.

Endringene kommer som en følge av at regjeringen har gått gjennom karantenereglene på nytt, og endret dem i tråd med innspill som Fiskebåt har kommet med. Det er Fiskebåt som melder dette på sine nettsider.

Innstramminger

Tidligere måtte man gjennomføre to tester med minimum 48 timer mellom etter at man hadde ankommet Norge. 

– Dette gjorde det vanskelig for sjøfolk å mønstre på, siden man måtte være på et sted der man kunne få tatt den andre testen.

I hovedsak er det kun for samfunnskritiske funksjoner der det er strengt nødvendig for å sikre forsvarlig drift at man kan få unntak fra karantene. I følge regjeringen kom denne endringa som et resultat av at enkelte bedrifter benyttet seg av ordningen uten at det var helt nødvendig.

Innreisekarantene

Personer som kommer til Norge fra utlandet og er i innreisekarantene kan benytte offentlig transport til stedet der man skal være i karantene. I forbindelse med transporten er man pålagt å bruke munnbind. De som kommer til Norge på denne måten, må ta en koronatest før de kan begynne å jobbe. Er den negativ, slipper man altså ytterligere karantene, og trenger heller ikke å ta flere tester. For å slippe karantene på fritida, derimot, må vedkommende teste negativt en gang til på et senere tidspunkt, eller gjennomføre karantene som normalt - på fritida si.

På forsiden nå