×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Nesvik i karantene og får 700.000 kroner i etterlønn

Harald Tom Nesvik (FrP) som inntil for en knapp måned siden var fiskeriminister, har blitt satt i en arbeids-karantene i seks måneder. Der vil han heve til sammen 700.000 kroner i løpet av et halvt år før han går tilbake til det sivile liv.

Tidligere fiskeriminister Harald Tom Nesvik blir tvunget ut i karantene, siden hans arbeid etter ministerjobben er for nært i forhold til det han drev med i regjeringsbygget.

– Hadde det vært opp til meg, hadde jeg gjerne begynt å jobbe fra første dag, sier Nesvik til VG.

Beslutningen ble tatt sist uke. Da bestemte Karantenenemnda at den tidligere fiskeri- og sjømatministeren får seks måneders karantene. Begrunnelsen er at Nesvik skal tilbake til sin gamle jobb som kommunikasjonssjef og samfunnskontakt i Sølvtrans i Ålesund, verdens største brønnbåtrederi.

Der vil han møte seg sjøl i døra, siden mange av kontaktene er der, de han hadde kontakt med som minister, mener Karantenenemnda.

- Det kan svekke tilliten til det politiske systemet dersom han går rett fra regjeringen til jobben i Sølvtrans, skriver avisen.

I følge VG trekkes det også frem at Nesvik har «kjennskap til politikkområder som representerer store økonomiske verdier, herunder oppdrett, fiskeriavtaler, kvotemeldingen og handelsavtaler», skriver Karantenenemnda.

På forsiden nå