×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Nok en studentrakett

Nok en studentrakett går til værs utenfor Andøya. Andøya Space Center ber sjøfarende nordvest for Oksebåsen være oppmerksomme.

Fare: Her er Andøya Space Centers kart over fareområdet. 

- Oppskytningen vil skje en gang i perioden 18. eller 19. juni kl. 08:00-18:00 lokal tid, med størst sannsynlighet for skudd mellom 1200 og 1500, melder senteret, som ikke har opplyst om hvorvidt oppskytningen fant sted i går. Også i forrige uke sendte de ut en tilsvarende beskjed.

Fareområdet er nordvest for Andøya/Oksebåsen definert som en sektor med origo i utskytningsrampens koordinater: N69°17’40’’ – E16°01’11’’. Rettvisende peiling: 290°-350°. Sektorens lenge: 5 nautiske mil.

- Andøya Space Center anmoder maritim trafikk om å være oppmerksom på det annonserte fareområdet, og være behjelpelig med å holde området ledig i den korte perioden som er nødvendig for oppskytningen, heter det i meldinga.

- Det oppfordres til å ta kontakt med oss hvis man ønsker å transittere gjennom området, har bruk innenfor området eller ønsker å fiske på et bestemt sted innenfor perioden.

På forsiden nå