×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Ny verdirekord tross kraftig volumfall

Det ble eksportert 22 prosent mindre sjømat i februar sammenlignet med i fjor, men likevel økte verdien med 670 millioner kroner.

Volumet i februar er lavere fordi en av artene som ble eksportert i fjor ikke blir fisket i år. 

Norge eksporterte 198.700 tonn sjømat for 7,8 milliarder kroner i februar. Det er en reduksjon på 57.000 tonn eller 22 prosent i volum og en økning 670 millioner kroner eller 9 prosent i verdi sammenlignet med februar i fjor. 

Hittil i år er det eksportert 406 000 tonn sjømat til en verdi av 16,4 milliarder kroner. Det er en nedgang i volum på 13 prosent mens verdien har økt med 1,6 milliarder eller 11 prosent mot samme periode i fjor.

- Årets februar er den beste februarmåneden for norsk sjømateksport noensinne. Dette skyldes blant annet økt verdi på lakseeksporten nok en gang. I tillegg har økte volumer og økte seipriser bidratt til verdiøkningen innenfor hvitfisksektoren. Det har også vært en økning i verdien på eksporten av sild og makrell i februar, som bidrar til den rekordeksporten. Volumnedgangen for denne måneden tilskrives i all hovedsak nedgang i fiske på lodde, sier sjømatanalytiker Ingrid Kristine Pettersen i en pressemelding fra Norges Sjømatråd.

På forsiden nå