×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Nytt brokonsept fra Furuno

Furuno lanserer ny integrert broløsning, for kystnære fartøy. – Nytt for oss; nå samler vi alle funksjoner i én konsoll, sier Bjørn Juliebø, teknisk utvikler og selger i Ålesund-bedriften.

I to år har Bjørn Juliebø utviklet det nye brokonseptet. Denne uka ble konseptet lansert i Trondheim. Foto: Dag Erlandsen

Løsninga ble presentert på Aqua-Nor denne uka, og Juliebø har jobbet med saken siden han begynte i bedriften for to år siden.

Halverer kabelmengden
Styrhuset i sjarker og andre kystnære fartøy er gjerne preget av et ekkolodd her, en kartmaskin der og kanskje en plotter eller noe fiskeletingsutstyr i midten. Furuno vil ha alt samlet i samme konsoll, noe som bedrer sikten og halverer kabelmengden.

- Vi har ikke levert komplette broløsninger med automasjon før. Nå gjør vi det, og løsningen gir både mer plass og bedre oversikt for båtfører. Du kan montere vindu fra tak til gulv, der den frittstående konsollen hindrer minimalt av utsikten framover.

Systemet er for sjarker, brønnbåter, oppdrettsbåter og andre arbeidsbåter som går kystnært, fra 7-8 meters lengde til 90 meter og med en integrasjon mot den type utstyr som er vanlig for disse båttypene. Grafikken er tilpasset en proff arbeidsbåt.

Forventninger
- Det er nytt for oss å gjøre dette, så langt har vi lansert radar, sonar, ekkolodd, kartmaskin, plotter og trålsonar hver for seg. Nå samler vi dem.

- Vi er spent på responsen, og har forventninger til at mange i den mindre fartøygruppen vil se nytten i dette, både i nybygg og fornying av eksisterende fartøy. Så langt har vi fått gode tilbakemeldinger her på messa, sier han.

På forsiden nå