×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Overtar i Mehamn - Hjeltnes med videre

Aalesundfisk Holding AS har overtatt alle aksjene i Norwegian Fish Company AS. Dermed er de ny eier av Finnmarks Fisk i Mehamn.

Terje Kjølsøy og Aalesundfisk er nye eiere av Finnmarksfisk.

Overtakelsen er et ledd i selskapets vekststrategi, skriver selskapet i en pressemelding.

Arne Hjeltnes med videre
Selskapet får med seg Arne Hjeltnes som var en av gründerne i Norwegian Fish Company AS, samt Petter Neslein, med sitt investeringsselskap Pecunia og Hans Thomas Knutzon med selskapet HANTO. Administrerende direktør for Norwegian Fish Company AS, Bård Thomas Østvang, blir også med i den videre satsingen, skriver selskapet i meldingen.

Overtakelsen er ikke tilfeldig. Med tilveksten i Mehamn har Aalesundfisk en målsetning om å øke produktbredden, samt den geografiske tilstedeværelsen i fylket.

Arne Hjeltnes

Arne Hjeltnes blir med på den videre satsingen.

- Med forankring inn imot viktige kunder i markedene utvikles et vertikalintegrert selskap med fokus på høykvalitets råstoff.  Dette gjøres sammen med gode strategiske samarbeidspartnere på sjø og land – og i markedene, sier Terje Kjølsøy i meldingen. 

Vil bruke tiden det tar
Han framholder at de kommer til å bruke nødvendig tid til å utvikle et godt operasjonelt fundament for drift i Mehamn. Etter hvert vil dette også inkludere oppstart av videreforedling, med de produktene som er riktige å produsere for markedene til enhver tid. Anlegget har en god teknisk standard og alt av utstyr for filletering, pakking – inkludert frysing - er som kjent på plass. 

- Vi er inne i et år preget av den pågående korona-pandemien. Dette har gitt og vil gi utfordringer for landindustrien. Vi ser imidlertid gode muligheter i det lengre perspektiv, sier Kjølsøy som ser frem til å fortsette samarbeidet med Gamvik Kommune.

På forsiden nå