×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

På vei mot isen uten inspektører om bord

Like etter at «Kvitungen» hadde satt kursen mot isen, kunne også «Lance» kaste loss for årets selfangst. I år blir det uten selfangstinspektører på grunn av korona-pandemien.

Lance stakk kursen mot isen mandag ettermiddag. I år skal de jakte uten inspektører om bord. Foto: Polarinstituttet

Fiskerimyndighetene har med bakgrunn i situasjonen rundt korona-pandemien, bestemt at det ikke skal være inspektører om bord på fartøy som driver selfangst i 2020. 

Vil redusere koronarisikoen
- Dette er i samsvar med beslutningen om at det ikke skal være operativt personell fra Fiskeridirektoratet om bord på fiskefartøy. Begrunnelsen er helsemyndighetenes henstillinger om i størst mulig grad å redusere risikoen for smitte relatert til covid-19, og ivaretar således hensyn både til fartøyenes mannskap og Fiskeridirektoratets personell, framgår det i beslutningen som ble tatt rett før årets sesong var i gang.

Må følge reglene
Fraværet av inspektører betyr likevel ikke at det er frie tøyler om bord. Fartøyene må forholde seg til gjeldende regelverk selv om det ikke er inspektør ombord, og det vil foretas landingskontroll på normal måte når omstendighetene tillater det, melder Fiskeridirektoratet.

På forsiden nå