×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Redder jula for flere hundre

For Båtsfjord vil forlengelsen av ferskfiskordningen få stor betydning selv forlengelsen ikke varer lengre enn til 6. desember. – Vi hadde selvsagt håpet fram til jul, men dette er likevel bra, sier ordfører Ronald Wærnes.

Ordfører Ronald Wærnes mener forlengelsen av ferskfiskordningen sikrer jula for flere hundre ansatte i fiskeindustrien.

Sammen med Båtsfjord Handelstands Fiskerigruppe, Arena Fish 365 og NNN, har ordføreren sendt ut en felles pressemelding, der de utrykker taknemmelighet for beslutningen.

Les også: Forlenger ferskfiskordningen

Unngår permitteringer
- Vi er svært fornøyd og takknemlig for at Fiskeri- og sjømatminister Ingebrigtsen nå har lyttet til oss når det gjelder Ferskfiskordningen. Nå har man sørget for å unngå permitteringer av flere hundre ansatte før jul, og fiskere og foredlingsbedrifter kan holde hjulene i gang, forhåpentligvis ut året. Vi skulle selvsagt ønsket oss at ordningen hadde blitt forlenget til 15. desember, men dette er uansett veldig bra, heter det i meldingen.

Les også: Riktig beslutning

- Viktig signal
Ordfører Ronald Værnes sier til Kyst og Fjord at beslutningen også er et viktig signal fra regjeringen, noe de også har uttrykket i fellesmeldingen.

- Det er også gledelig for oss å registrere de tydelige signalene som nå gis i forhold til at man vil se på hvordan denne fantastiske ordningen kan bidra til mer forutsigbarhet fremover i tid. Vi både håper og tror at man vil ta grep allerede for neste år, med å starte opp ordningen senere, og sørge for at et tilstrekkelig kvantum kommer på plass. Dette er helt i tråd med ikke bare våre anbefalinger, men noe som også står svært tydelig beskrevet i Riksrevisjonens rapport.

Berømmer Strifeldt
Samtidig vil de berømme stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt og poengterer at han har hatt en tett dialog med industrien og stått på i denne saken.

Dermed vil de kunne klare å holde hjulene i gang både på sjø og land fremover mot jul.

På forsiden nå