×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis

Rett opp for rekepris

Etter å ha opplevd flere nedturer, kan fiskere som har rekekvote i Nordsjøen og Skagerak glede seg. Fra neste uke av vil de få langt betalt.

Sørlandsrekene vil gå for rekordpris til mars å være.

Fra neste mandag vil minsteprisen på kokte reker være 120 kroner kiloet i sør, melder fiskeribladet.no.

Det betyr en økning på nesten en tredel i forhold til samme tid i fjor. Aldri har sørlandsrekene gått for en så høy pris i mars.

Det er rekordpris på denne tiden av året. I dag er minsteprisen 107 kroner per kilo.

Kjell Arild Tøfte, direktør i Skagerakfisk, sier kvantum har gått ned hvert år siden toppåret i 2016, og at verdiøkningen bare delvis har kompensert for reduksjonen.

Også nedgang i Sverige

Det er fem stengte rekefelt, som vanligvis er gode og viktige for vinterfiske. Når store felt i Nordsjøen er stengt, påvirker det også industrien i Sverige. 

- Fangstene er ned og prisene opp også i Sverige. Markedene i Norge og Sverige følger samme mønster, men bedre betaling for rekene kommer ikke av seg selv. Det skyldes godt arbeid fra markedsfolk, sier direktør Kjell Arild Tøfte i Skagerakfisk til nettstedet. 

Flere stengte rekefelt i området gjør at etterspørselen og prisene på det som fanges går opp. De opplever også at etterspørselen fra svensk hold er økende.

På forsiden nå