×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Sametinget støtter Veidnes

Svein Lyder på Veidnesklubben er storlig imponert over drahjelpen fra Sametinget. I dag mottar stedet 500.000 kroner i støtte til flere liggekaier.

Sametingets representanter på omvisning i bygda med 41 innbyggere og 29 bedrifter.

- For Lyder fisk og familien er dette en nyhet vi setter umåtelig pris på. Likeledes vil vi tro det er for fiskerne som driver her ute og bygdas befolkning, sier Svein Lyder til Kyst og Fjord. 

Han beskriver havna som en av de største utfordringene i arbeidet med å utvikle Veidnesklubben til ei aktiv fiskeribygd.
- Den har begrenset med liggeplasser for fartøyene, og den er dårlig skjermet for vær og vind. Så vi innså tidlig at skulle Veidnesklubben kunne betegne seg som en god havn å komme til, måtte det tiltak på plass. Vi startet derfor prosessen med å få prosjektert en liggekai for fiskefartøyene, slik at båtene her har mulighet å flytte seg etter været, og at ikke båtene må ligge flere utenfor hverandre.

I dag fikk Lyder besøk av en representant for Sametingets næringsavdeling, som overbrakte nyheten om at Sametinget innvilger et tilskudd på 500.000 kroner.

- Det betyr at vi får mulighet økonomisk å realisere byggingen av prosjekterte kai. For oss og fiskerne på veidnesklubben, betyr det at vi kan se fremover mot en bedre hverdag i det daglige virke i fiskeriene, og det gir oss mulighet til å utvikle oss videre her i riktig retning. 

Ifølge Lyder har Sametinget i løpet av de siste fem årene støttet satsingen på Veidnesklubben med cirka 1,7 millioner kroner til fiskefartøyer og 777.000 kroner til utbedring og nybygg av kaier.

- Dette står det respekt av. Dette viser at Sametinget har vært den viktigste aktøren for å hjelpe fiskeri-Veidnes frem til det man er blitt i dag: En bygd med 41 mennesker hvor vi nå har 29 bedrifter privat og i AS. 

På forsiden nå