×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Setter Russland på dagsorden

Fiskebåt Vest har satt Norges forhold til Russland øverst på dagsordenen når medlemmene samles i slutten av måneden.

Det russiske fiskemarkedet har vært viktig for norsk fiskerinæring, men er fortsatt stengt på grunn av konfliktene på Krim. Foto: Mariusz Prusaczyk

 Professor Geir Hønneland, tar for seg utviklingen i fiskerisamarbeidet mellom de to landene, når medlemmene møtes 25. august.

Fiskerisamarbeid
Professor og Russlandskjenner Geir Hønneland, tar for seg utviklingen i det politiske forholdet mellom Norge og Russland, med særlig vekt på fiskerisamarbeidet. Deretter holder statssekretær Ronny Berg fra Nærings og Fiskeridepartementet et innlegg. Statssekretæren vil nok i første rekke snakke om regjeringens fiskeripolitikk, men vi har utfordret han til også å ta opp det fiskeripolitiske forholdet til Russland.

Stortingsvalget
Også høstens stortingsvalg og valgkampen blir viet oppmerksomhet på møtet. Fiskebåt Vest har derfor invitert stortingspolitikere fra regionen til å delta i en paneldebatt knyttet til fiskeri- og næringspolitikk. I panelet stiller Ingrid Heggø (Ap), Helge Orten (H), Sylvi Listhaug (Frp), Per Inge Lien (Sp), Pål Farstad (V), Steinar Reiten (Krf) og Yvonne Wold (SV). Debatten ledes av informasjonsleder i Fiskebåt Odd Kristian Dahle. Det vil som vanlig bli åpnet for spørsmål og kommentarer fra salen.

På forsiden nå