×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis

Solgte kvota, videre i åpen gruppe

- Jeg kan ikke melde meg ut av verden, og må forholde meg til det som gjelder. Yngve Larsen, kjent motstander av omsettelige kvoter, har solgt kvota og går nå inn i åpen gruppe.

Yngve Larsen hr gjort det han er mest imot. Nemlig omsatt kvota. Nå fortsetter han i åpen gruppe.

Kyst og Fjord meldte for en måneds tid siden at han jobbet med å selge kvoten sin. Nå er salget unnagjort, skriver Andøyposten.

Han framholder overfor avisa at han kom til et punkt med båten der han enten måtte bytte ut den han har, eller restaurere. Dermed tok det enkleste valget, nemlig å kvitte seg med 8-9 meters kvoten - som normalt går for mellom 2,8 og tre millioner kroner, og bruke deler av pengene til motorskifte på sjarken.

- Prisen er helt syk
Hvor mye Larsen klarte å cashe inn vil han imidlertid opplyse annet enn:

- Prisen er helt syk, og det nivået den ligger på, gjør at unge ikke har sjanse til å komme seg inn i fiskeriene, sier han til Andøyposten.

Selv har han gjort opp en status for framtiden, og konkluderer med at han vil klare seg i åpen gruppe fram til han får fiskarpensjon.

Investerer i framtiden
Pengene fra kvotesalget har han investert i framtiden, og vil satse videre med båten han har. Men da innenfor åpen gruppe. 
- Jeg har foreløpig valgt den trygge veien. Med salget har jeg investert for framtida. Samtidig som jeg nå har såpass egenkapital at jeg kan hive meg i en budrunde for større båt hvis sjansen skulle by seg, sier Larsen.

Samtidig mener han den nye situasjonen vil gi handlingsrom for å fiske når det passer, og samtidig gjøre andre ting. Larsen presiserer  at han uansett aldri har hatt noen ambisjoner om store båter og kvoter. 

På forsiden nå