×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Stor interesse for ungdomsfisket

Denne sommeren har over 300 ungdommer fra hele landet søkt om å få lov til å prøve seg i ungdomsfiskeordningen. Det er en økning på over 50 prosent sammenlignet med året før.

Interessen fra unge som vil prøve fiskeryrket er større enn på lenge.

Knapt 18 prosent av dem som har fiske som hovedyrke er under 30 år, så målet med ungdomsfiskeordningen er å gi unge en inngang til fiskeryrket, skriver Norges Sjømatråd i en pressemelding.

- Sommerjobb er ofte det første møtet mange ungdommer har med fiskerinæringen. Her kan de tjene feriepenger ute i fantastisk natur og frisk luft. Ungdomsfiskeordningen er en viktig arena for rekruttering, og vi trenger både flere unge fiskere og flere kvinnelige fiskere. Sjømatnæringen er viktig for fremtiden vår, og vi er avhengige av at dyktige ungdommer tar roret, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp) i pressemeldingen.

Ungdomsfisket kan drives med stang, handsnøre, juksemaskin, garn med en samlet lengde på inntil 210 meter, liner med inntil 300 angler og inntil 20 teiner eller ruser.

I fjor deltok i underkant av 200 ungdommer på ungdomsfisket. I år er mer enn 300 ungdommer ute på sjøen for å tjene sommerpenger i frisk luft.

De ungdommene som deltok i ordningen i 2018 fisket til sammen mer enn 115 tonn fisk og sjømat, og det hadde en fangstverdi på mer enn 5 millioner kroner.

I vår inviterte Nærings- og fiskeridepartementet ungdommer mellom 12 og 25 år til å registrere seg hos Fiskeridirektoratet og drive fiske i sommerferien.
Ifølge tall fra Fiskeridirektoratets fem regionkontorer er det så langt registrert 309 ungdomsfiskere. De fordeler seg slik:
Region Nord: 100
Region Nordland: 53
Region Midt: 26
Region Vest: 85
Region Sør: 45

Ordningen varer fra 17. juni til 9. august 2019 og gjelder alle fiskeslag som blir fanget i de vanlige fiskeriene langs kysten.

På forsiden nå