×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Suksess for levendereker til Bergen

Storfornøyd restauranteier vil ha mer av den sorten.

VEL ANKOMMET: Slik presenterte Fjellskål i Bergen sin første import fra Porsanger av levende reker.

Levende reker som i går ble sendt fra Porsanger til Oslo og Bergen er kommet vel frem. Den første delen av rekefisker Jo Inge Hesjeviks og Norway King Crabs prosjekt er kronet med suksess. Rekene kom vel frem, og de var levende.

"Levende reker kommet inn til oss i dag. Ferskere blir det ikke!"  Dette står å lese på Restaurant Fjellskål i Bergens sine sider. Restauranten holder til på Zakariasbryggen i Bergen, og er høyt ranket som serveringssted for sjømat. De har også sjømatbutikk. Dan Even Fjellskål mottok i går 40 kilo med levende reker fra Porsanger.

– Dette er spennende. Rekene var meget fine da de ankom oss. For oss ble det ekstra spesielt da vi ikke selv har kokt reker tidligere. Vi prøvde oss frem, og resultatet ble veldig bra etter hvert. Og kundenen var også fornøyd med dette produktet, så her er noe vi vil ha mer av i fremtiden, sier Fjellskål.

Han forteller også at rekene i går kveld ble servert som sushi. De ble særdeles godt mottatt rå også.

– Dette er et veldig flott produkt. Disse rekene er også litt mykere i skallet enn det vi er vant til fra tidligere. 

Les her om da rekene ble sendt i går.

På forsiden nå