×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Torsk spiser kongekrabbe

Heretter bør det ikke herske noen tvil;  torsk spiser kongekrabbe! - Vi kan dokumentere det, sier Raimo Sørensen ved Aker Seafoods i Kjøllefjord.

mageinnhold

Torsken har begynt å beite på kongekrabben viser mageinnholdet. (foto: Raimo Sørensen)

Sløyegjenget i Kjøllefjord finner nemlig stadig mer krabberester i torskemagene. Dermed har torsken helt klart begynt å beite på krabben.

Må revurderes
- Jeg har registrert en del debatt angående kongekrabbe og skade den gjør på havfaunaen. Det blir hevdet at kongekrabben er et fremmed element som ikke hører hjemme på havbunnen og at den ikke har naturlige fiender av den grunn, sier Sørensen.

Denne oppfatningen mener han nå bør revurderes etter at de kan dokumentere at torsk beiter på krabbe.

- Tidligere er det dokumentert at både kveite og steinbit spiser kongekrabbe, men jeg har aldri hørt det blitt påstått at også torsken gjør dette, sier Sørensen.

Skallskifte
I forbindelse med at selskapet pakker torskemager og presser ut innholdet, har de sett flere tilfeller der magen inneholder både krabbeklør og buk/mage.

Sørensen framholder at det ser ut som torsken tar krabben i forbindelse med skallskiftet når den er mest sårbar. Det vil si den perioden skallet er veldig mykt samtidig som den har kjøttinnhold.

Raimo Sørensen har for  øvrig har oversendt bildematerialet til krabbeforsker Jan Sundet på havforskingsinstituttet.

På forsiden nå