Kyst og Fjord

Trålpliktene kan komme i kvotemeldinga

Under dagens muntlige spørretime i Stortinget åpner Per Sandberg for at spørsmålet om trålplikter blir en del av stortingsmeldingen om nytt kvotesystem.

Cecilie Myrseth fra Ap etterlyste i dag hvor det blir av trålplikt-saken. 

Foto: Stortinget
  • Tekst:
  • Standard tekst
  • Standard tekst
  • Standard tekst

Som kjent gikk Per Sandberg til det oppsiktsvekkende skritt å trekke hele pliktmeldinga da det fremsto åpenbart at hans forslag til løsning ikke ville få flertall i Stortinget.

Siden har det vært stille i saken, og Aps fiskeripolitiske talsperson Cecilie Myrseth etterlyste i dag hvor saken står. Hun spurte samtidig om regjeringen har skiftet mening i saken i tiden etter at meldingen ble trukket.

 

Det kunne Sandberg slå fast at han ikke har gjort, men at han innser at kursen må justeres noe hvis det skal skapes flertall for å gjøre endringer.
- Jeg har gått flere runder med de andre partiene for å se om det er bevegelse. Det har det ikke vært, men jeg registrerer at flere partier ønsker å flytte pliktbehandlingen inn i behandlingen av Eidesen-utvalgets innstilling. Jeg vil se hva jeg gjør i forbindelse med behandlingen av Eidesenutvalget.

 

Myrseth mente at Sandberg nå vingler i saken, og lurte på hva årsaken til det kunne være.

Per Sandberg avviste at han opptrer uklart.
- Jeg har ikke registrert at Ap eller andre har hatt meninger om hva man skal gjøre i saken. Jeg har ikke mottatt slike signaler, heller ikke nå da jeg sonderte var det signaler om at det var ønske om å gjøre noe med pliktene. Og da tenker jeg at det kanskje er lurt å gjøre dette sammen med behandlingen av kvotesystemet.

 

- Men har du endra politikken? Har dere lagt bort tanken om å avvikle pliktene? Og har dere et forslag dere ønsker å legge frem? spurte Myrseth.

- Jeg gjentar at regjeringa og undertegnede er villig til å justere for å få på plass et system som er bedre enn i dag. Jeg ønsker jo å gå for det jeg i utgangspunktet la frem, men nå har jeg sondert med partiene på Stortinget for å gjøre endringer, men det har jeg ikke fått svar på. Kysten trenger trygghet og det skal jeg gjøre gjennom en pliktmelding som sikrer dette, sa Sandberg.

Opprettet 16.05.2018 10:29. Sist oppdatert 16.05.2018 14:48

Kommenter via Facebook

Øker hysekvoten Fiskeridirektøren har besluttet å refordele hyse nord for 62°N for å legge til rette for at norsk totalkvote kan utnyttes fullt ut.

Økt pris for torsk Økning i minsteprisen for torsk og kongekrabbe - nedgang for sei.

Stenger snurrevad-felt Fiskeridirektøren stenger med øyeblikkelig virkning to områder på Sværholt og Slettnes i Finnmark for fiske med snurrevad.

Økte sildekvoter På bakgrunn av gjennomgått kvoteregnskap for 2017 økes kvotene på fartøynivå i fiske etter sild i Nordsjøen og Skagerrak i 2018.

Elever satt pris på Elever fra Vardø videregående skole, Øksnes skole og Husøy skole viste hva fiske og villfanget sjømat betyr for dem, og ble de utvalgte i Norges Råfisklags skolekonkurranse «sjømat og ungdom».

Stopp i fiske Melding fra Fiskeridirektøren om seifiske.

Stenging av et område Området Opnan i Finnmark er stengt for fiske med snurrevad

Uoffisiell verdensrekord 17 år gamle Jørgen Andreassen fra Røst har satt uoffisiell verdensrekord i tungeskjæring.

Svindlet Garantikassen En fisker står tiltalt for grovt bedrageri mot Garantikassen for fiskere.

12 vil fiske størje I alt 12 har meldt interesse for å fiske makrellstørje, melder Fiskeridirektoratet.

Ny håndbok om fiskevelferd Forskere har laget en håndbok som gir forskningsbaserte råd om oppdrettslaksen.

Hurtigbåt traff isflak Hurtigbåten Fløyfjell traff et isflak mellom Tromsø og Finnsnes. 35 passasjerer ble sendt til Harstad med taxi.

Dramatisk vinter Det har vært en dramatisk vinter for tørrfiskprodusentene i Vesterålen, skriver nettavisen Vesterålen Online.

Sa nei til Cermaq Teknisk utvalg i Øksnes har sagt nei til at Cermaq skal få utvide kapasiteten på Djupeidet ved Tindsøya i Øksnes Vestbygd.

Nye minstepriser rognkjeksrogn Norges Råfisklag og Sjømat Norge er blitt enige om nye minstepriser for rognkjeksrogn.

Minstepriser for taskekrabbe Norges Råfisklag og Sjømat Norge er blitt enige om nye minstepriser for taskekrabbe gjeldende fra og med 3. april 2018.

Fisker funnet omkommet En mann i 60-årene ble funnet omkommet i sjøen i Hamarøy tirsdag kveld.

Tente varde mot oljevirksomhet De markerte for syvende gang mot petroleumsaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Øker seikvotene Trålerne nord for 62° får ti prosent mer seikvote.

Brosjyre for kaisalg Nå er det utarbeidet ny brosjyre for fiskere som driver med kaisalg.

Krabbemottak på Å Magnus Lillebø og Asbjørn Rasmussen har startet krabbemottak på Å i Lofoten.

Flytter rederiet Nergård-konsernet flytter rederiet fra Harstad til Tromsø og samler alt under ett tak.

Ferskfiskordninga Ferskfiskordninga om høsten må videreføres. Det krever Båtsfjord Arbeiderparti.

Bifangst av makrellstørje Det er svært viktig at bifangst av makrellstørje blir registrert, skriver Fiskeridirektoratet.

Søknad for selfangst Nå nærmer vi oss søknadsfristen for å delta på årets selvfangst.

Ola flyr videre Ringnotreder Ola Olsen (57) flyr videre, tross konkursen i FlyViking. Neste flyselskap heter NextMove.

Torskeprisen ned Her er de dynamiske minsteprisene fra og med 26. februar:

Savnet 3.500 laks I desember rømte 3500 oppdrettslaks fra Troms fylkeskommune sin undervisningstillatelse-merd i Bergsfjorden på Senja.

Større tro på fisk Nordmenn flest har større tro på at fiskeri og sjømat skal bære landet inn i framtiden enn oljen. 

Endring for rekefelt Innført endring av grensene for området på Reisafjorden i Troms som er stengt for fiske etter reke med trål.

PDF-avis

Levert av Open Concept AS