×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Tromsøs karanteneregler forsinker skreitoktet

"Johan Hjort" må starte toktet fra Trondheim istedenfor Tromsø.

"Johan Hjort" blir flere dager forsinket, og kvaliteten på årets bestandsråd for torsken blir dårligere.  Foto: Havforskningsinstituttet

Årets skreitokt skulle etter planen gått fra Tromsø sist fredag, og Knut Korsbrekke sa i midten av uka til Kyst og Fjord at de jobbet hektisk med å få gjennomført toktet.

I dag melder Fiskeribladet at Tromsøs karantenepåbud for reisende fra Sør-Norge, gjør at reisende fra Sør-Norge må sitte i to ukers karantene når de ankommer byen.

Dermed blir løsningen at «Johan Hjort» heller må gå sørover til Trondheim og plukke opp det tekniske personellet der, i alt elleve mennesker. Båten er ifølge Fiskeribladet ventet å ankomme onsdag, og toktet skal starte samme dag.

Konsekvensen av dette blir kortere tid på havet, og dermed lengre avstand mellom trekkene, og større usikkerhet i dataene som samles inn.

- Da får mengdeindeksene fra toktet en større usikkerhet enn det som var planlagt. Jeg har lyst til å se hva usikkerheten blir, og det vet vi når vi er ferdige, sier Korsbrekke, som sier man kan forvente at myndighetene legger seg på en enda sterkere føre var-vilje i sine bestandsråd når usikkerheten øker.

Knut Korsbrekke sa til Kyst og Fjord i forrige uke at de ikke er ukjent med problemer for gjennomføring av skreitoktet, blant annet har dårlig vær opp gjennom tidene ført til færre effektive tokt-døgn. 

På forsiden nå