Kyst og Fjord

- Uforståelig utsettelse

Jostein Fredriksen i Flakstad legger ingen ting mellom når han skal kommentere Fiskeridirektoratets utsettelse av blåkveitefisket til sommeren. – Begrunnelsen er helt ubegripelig.

Jostein Fredriksen som fisker fra «Josberg», har deltatt i blåkveitefisket i 30 år. – Utsettelsen som de legger opp til i år, er helt ubegripelig, sier han (innfelt).

  • Tekst:
  • Standard tekst
  • Standard tekst
  • Standard tekst

Trond Antonsen

trond@kystogfjord.no

Fredriksen som er nestleder i Flakstad fiskarlag, ble nylig oppmerksom på forskyvningen av oppstart på første periode av blåkveitefisket. Det framkom av reguleringene som Fiskeridirektoratet la fram for få dager siden.

Det nye av året er at dette fisket som Fredriksen har deltatt i årlig, blir forskjøvet til 1. juni i 2018.

- Utrolig

- Begrunnelsen er at det skal være en militærøvelse utenfor Andøya og myndighetene frykter for arealkonflikt mens øvelsen pågar. Det er ikke til å tro, sier Fredriksen til Kyst og Fjord.

- Hva med de som driver fiske andre steder og som ikke har denne øvelsen innpå seg. Hvorfor skal de vente på at øvelsen et annet sted skal bli ferdig, undrer han

Fredriksen mener at det hadde vært bedre om oppstart av dette fisket ble rundt 10. mai i stedet for rundt 20. mai som har vært praksis de siste årene.

- Det beste fisket er tidligere på våren. Vi som driver hele året, blir liggende og vente på blåkveita etter at torskefisket er over. Dermed tar det lenger tid før vi kommer oss på Finnmarka på hyselinefisket. Med disse endringene blir vi fort nødt til finne på noe annet, mener han.

- Overkjøring

Flakstad-fiskeren forteller at han har vært i kontakt med fiskeridirektør Liv Holmefjord. Ifølge Fredriksen skal hun ikke ha vært avvisende til å endre datoen dersom det kommen flere klager med ønske om å framskynde fisket.

Han oppfordrer derfor fiskere og andre deler av næringen om å gi klar tilbakemelding på at denne utsettelsen ikke aksepteres.

LES HELE SAKEN I PAPIRAVISA

Opprettet 12.01.2018 07:20. Sist oppdatert 12.01.2018 08:09

Kommenter via Facebook

12 vil fiske størje I alt 12 har meldt interesse for å fiske makrellstørje, melder Fiskeridirektoratet.

Ny håndbok om fiskevelferd Forskere har laget en håndbok som gir forskningsbaserte råd om oppdrettslaksen.

Hurtigbåt traff isflak Hurtigbåten Fløyfjell traff et isflak mellom Tromsø og Finnsnes. 35 passasjerer ble sendt til Harstad med taxi.

Dramatisk vinter Det har vært en dramatisk vinter for tørrfiskprodusentene i Vesterålen, skriver nettavisen Vesterålen Online.

Sa nei til Cermaq Teknisk utvalg i Øksnes har sagt nei til at Cermaq skal få utvide kapasiteten på Djupeidet ved Tindsøya i Øksnes Vestbygd.

Nye minstepriser rognkjeksrogn Norges Råfisklag og Sjømat Norge er blitt enige om nye minstepriser for rognkjeksrogn.

Minstepriser for taskekrabbe Norges Råfisklag og Sjømat Norge er blitt enige om nye minstepriser for taskekrabbe gjeldende fra og med 3. april 2018.

Fisker funnet omkommet En mann i 60-årene ble funnet omkommet i sjøen i Hamarøy tirsdag kveld.

Tente varde mot oljevirksomhet De markerte for syvende gang mot petroleumsaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Øker seikvotene Trålerne nord for 62° får ti prosent mer seikvote.

Brosjyre for kaisalg Nå er det utarbeidet ny brosjyre for fiskere som driver med kaisalg.

Krabbemottak på Å Magnus Lillebø og Asbjørn Rasmussen har startet krabbemottak på Å i Lofoten.

Flytter rederiet Nergård-konsernet flytter rederiet fra Harstad til Tromsø og samler alt under ett tak.

Ferskfiskordninga Ferskfiskordninga om høsten må videreføres. Det krever Båtsfjord Arbeiderparti.

Bifangst av makrellstørje Det er svært viktig at bifangst av makrellstørje blir registrert, skriver Fiskeridirektoratet.

Søknad for selfangst Nå nærmer vi oss søknadsfristen for å delta på årets selvfangst.

Ola flyr videre Ringnotreder Ola Olsen (57) flyr videre, tross konkursen i FlyViking. Neste flyselskap heter NextMove.

Torskeprisen ned Her er de dynamiske minsteprisene fra og med 26. februar:

Savnet 3.500 laks I desember rømte 3500 oppdrettslaks fra Troms fylkeskommune sin undervisningstillatelse-merd i Bergsfjorden på Senja.

Større tro på fisk Nordmenn flest har større tro på at fiskeri og sjømat skal bære landet inn i framtiden enn oljen. 

Endring for rekefelt Innført endring av grensene for området på Reisafjorden i Troms som er stengt for fiske etter reke med trål.

Økte makrellpriser Sildealgslaget setter opp minsteprisen på makrell til konsum.

Økte priser på NVG-sild Prisene på NVG-sild settes opp fra og med mandag.

Preget av dårlig vær Kuling- og stormbyge langs kysten i nord, holdt fiskerne i land det meste av forrige uke. Det resulterte i et labert resultat, da tallene skulle summeres opp.

Fikk lysestake på lina Kjent fisker fra Lofoten med uvanlig fangst.

Laks, torsk og makrell var viktigst Laks er den viktigste arten for norsk sjømateksport med over 68 prosent av den totale eksportverdien og 38 prosent av volumet.

Oppretter nytt investeringsfond Broodstock Capital har hentet 200 millioner kroner til et nytt investeringsfond for sjømatsektoren. Det skal kun investere i små og mellomstore bedrifter.

Uerkvoten opp Nærings- og fiskeridepartementet har fastsatt en totalkvote på 19 514 tonn uer i Norges økonomiske sone nord for N 65°20`, i fiskerisone ved Jan Mayen og i internasjonalt farvatn.

Fikk tilskudd til flytebrygge Etter lengtet behov for bygd i vekst, blir nå dekket.

Regulering av kolmule er klar I kyststatsforhandlingene om kolmule ble det den 7. desember inngått en avtale om ei totalkvote (TAC) på 1.387.872 tonn, noe som er i tråd med tilrådningen frå ICES.

PDF-avis

Levert av Open Concept AS