×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Usikkert når laben kan åpne

Brannen som brøt ut i HI sine lokaler i Bergen i går morges ble raskt slukket. Men inntil videre fører brannen til stans i deler av instituttets laboratoriedrift.

Brannen oppsto i det tekniske anlegget. Brannårsaken er foreløpig ikke klarlagt. Foto: Christine Fagerbakke / Havforskningsinstituttet

Foreløpig er det usikkert når Havforskningsinstituttet kan åpne laboratoriet ved lokalene i Nordnesboder, etter at en brann i går morges.

 – Brannårsaken er ikke klarlagt. Området som er direkte berørt er sikret og tilgang er begrenset, sier Øystein Brun, avdelingsdirektør for teknisk infrastruktur ved HI.

Brannen oppsto i nærheten av laboratorier i Nordnesboder 5. Inntil videre er det stans i laboratoriedriften. Det er foreløpig usikkert i hvilken grad driftsstansen vil føre til forsinkelser i leveranser av analyseresultater som danner grunnlaget for forskning, rådgivning og datapublikasjoner fra HI.

– Nå arbeider vi med sikring av skadestedet og å komme i normal drift så raskt som mulig. Vi vil nok være påvirket av dette i flere dager. Det betyr at reparasjoner av anlegget vil starte så raskt dette er mulig. Nødvendige ressurser er allerede tilgjengelig og i gang med dette, sier Brun.

På forsiden nå