×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Vant Innovasjonsprisen 2019

Nor-Fishings Innovasjonspris 2019 gikk til det skotske selskapet Benchmark Animal Health, for utviklinga av en helt ny teknologi for vannrensing etter lusebehandling.

Benchmark Animal Health vant årets innovasjonspris. Her har de fått besøk av kronprins Haakon med følge. Foto: Dag Erlandsen

Prisen ble utdelt på Aqua-Nor i Trondheim i dag. Den nye teknologien, kalt CleanTreat, vant i skarp konkurranse med andre søkere og finalister. CleanTreat renser behandlingsvannet etter avlusning i brønnbåt, slik at vannet som slippes ut i sjøen er helt rent, uten medisin- og kjemikalierester.

Selskapets leder i Norden, Carolina Faune, sier at det er en ære å motta prisen, og at den samtidig er en bekreftelse på at de har satt seg de riktige målene for fremtiden.

Bærekraftig vekst
– Målet vårt er å bidra til at næringa vokser på en bærekraftig måte. Som et grønt teknologiselskap mener vi bærekraft både er mulig og lønnsomt for næringa – ikke bare når dagens medisin brukes, men også når fremtidens medisiner tas i bruk sier Faune.

 – For ti år siden var dette prosjektet kun en idé – så det ligger mye hardt arbeid bak det ferdige produktet.

Skotsk innovasjon
Den forrige vinneren av Innovasjonsprisen i 2017 var også et skotsk selskap – en tydelig indikator på at skotsk innovasjon virkelig blir lagt merke til i næringa internasjonalt.

Faune forteller at Benchmark føles som et norsk-britisk selskap. 

– Norge er sammen med flere andre regioner et stort og viktig marked for oss. Det er her vi har testet CleanTreat og det er også blitt tatt i bruk her til lands. CleanTreat er nå klar for markedet og vi forventer våre første leveranser i løpet av neste år.

På forsiden nå