×
Nyheter Debatt Kystfolk Langs kysten E-avis Rubrikk

Vil vise bredden

Sog og Fjordane Fiskarlag samler i morgen alle avgreninger til fiskerinæringen i Florø, for å få vist fram bredden som fiskeriene består av.

Jarl Magne Silden og Henriette Skaar i Sogn og Fjordane Fiskarlag opplever at det nærmest har vært kø av både fiskere og rederimedlemmer som ønsker å delta under arrangementet. Foto: an-Erik Indrestrand

Målet er å vise frem ringvirkningene i næringa. Det er ambisjonen når politikere og forvaltning inviteres til seminar i Florø kommende onsdag. Både fiskere, rederier og lokalt næringsliv deltar, skriver Norges Fiskarlag på sine nettsider.

I kø for å delta
Daglig leder Henriette Skaar i Sogn og Fjordane Fiskarlag forteller at det nærmest har vært kø av både fiskere og rederimedlemmer som har ønsket å delta under arrangementet.

– Ja, faktisk. Jeg tar det som et tegn på at våre medlemmer heier på oss her og vil være med på å vise frem den store regionale betydningen næringen vår har, sier hun.

Økt kunnskap og dialog
Målet med seminaret er å bidra til bedre kontakt og forståelse mellom fiskerinæring, leverandørnæring og både forvaltning og det politiske nivået. – Vi vil synliggjøre omfanget og betydninga av fiskerinæringa og det omfattende samarbeidet med det øvrige lokale næringslivet, forteller Henriette Skaar.

– Både Stadyard og Selstad har bekreftet at de vil være med i seminaret og det er vi kjempefornøyd med. Dette er viktige aktører som kan bidra til å vise de nære båndene vi har på kysten og den store betydningen vi alle har å si for bosetting, sysselsetting og verdiskaping på kysten.

Det er Sogn og Fjordane Fiskarlag som er lokalt vertskap for seminaret som de gjennomfører sammen med moderorganisasjonen samt Norsk Villfisk.

På forsiden nå