Kyst og Fjord

Vinner kontrakter i øst

Utstyrsleverandøren Rapp Marine er strålende fornøyd med å ha tegnet hele sju utstyrskontrakter til russiske nybygg i løpet av det siste året. 

Neste generasjon russiske fiskefartøyer er både designet og utstyrt av norske selskaper.

  • Tekst:
  • Standard tekst
  • Standard tekst
  • Standard tekst

- Rapp Marine har samarbeidet med russiske fiskere siden sovjettiden. Nå er vi stolte av å kunngjøre at vi i løpet av ett år har inngått kontrakter om levering av komplett dekkmaskineri til SYV nye fiskefartøyer i Russland, sier en meget fornøyd Rapp Marine-selger Tor Idar Øye i en pressemelding.

- Vi er veldig glade for å kunngjøre vår nye kontrakt til Russland for levering til fire fabrikktrålere. Dette er fire leveranser til en og samme kunde, Murmanseld2, sier Tor Idar Øye. Kontrakten ble signert sist sommer. Det er LCS Leningrad Shipyard «Pella» i St. Petersburg, Russland som skal bygge de fire fabrikk-skipene og designer er Cramaco AS i Tromsø.

- Cramaco har lang erfaring i det russiske markedet, og vi er meget takknemlige for at Rapp Marine etter tidligere år med flere leveranser til både designer og eier, nå igjen er valgt som leverandør til deres nybygg.
- Spennende nyheter for denne leveransen er at hovedvinsjene er skreddersydd med ny kapasitet, bekrefter Tor Idar Øye.
Tre identiske fartøyer

I tillegg til Murmanseld2-kontrakten denne sommeren annonserte Rapp Marine i juli 2016 leveranse av komplett dekkmaskineri til tre identiske russiske fartøy for tråling, snurrevad og snurping. Eier er VI Lenin Collective Farm Fishing og det russiske verftet Yantar JSC. ble valgt for konstruksjon og bygging.
Skipskompetanse AS står for kvalitetsdesignen av disse tre moderne og effektive SK-3101R-fartøyene.
- Lanseringsseremonien til den første av de tre fartøyene finner sted allerede i denne uken på Shipyard Yantar i Kaliningrad, bekrefter Tor Idar Øye.

Rapp Marine har lang erfaring med sine installasjoner på mer enn 1500 fartøyer over hele verden.
- Våre kunder stiler store krav til service- og vedlikehold av utstyret. Dette er et svært viktig salgsargument når det konkurreres om nye prosjekter, sier Tor Idar Øye. Selskapet er representert med omfattende virksomhet i USA og Storbritannia, samt et service- og agentnettverk i alle relevante regioner.
- Med de nye russiske kontraktene vil Rapp Marine utstyr installeres på tre fiskefartøyer bygget på Yantar Shipyard og fire som Pella Shipyard påbegynner byggingen av om kort tid, tilføyer Tor Idar Øye som snart er på tur til Russland igjen.
- Rapp Marines portefølje av ordrer for fiske og forskning vokser over hele verden, inkludert Russland, avslutter han.

Opprettet 16.11.2017 14:03. Sist oppdatert 16.11.2017 14:03

Kommenter via Facebook

12 vil fiske størje I alt 12 har meldt interesse for å fiske makrellstørje, melder Fiskeridirektoratet.

Ny håndbok om fiskevelferd Forskere har laget en håndbok som gir forskningsbaserte råd om oppdrettslaksen.

Hurtigbåt traff isflak Hurtigbåten Fløyfjell traff et isflak mellom Tromsø og Finnsnes. 35 passasjerer ble sendt til Harstad med taxi.

Dramatisk vinter Det har vært en dramatisk vinter for tørrfiskprodusentene i Vesterålen, skriver nettavisen Vesterålen Online.

Sa nei til Cermaq Teknisk utvalg i Øksnes har sagt nei til at Cermaq skal få utvide kapasiteten på Djupeidet ved Tindsøya i Øksnes Vestbygd.

Nye minstepriser rognkjeksrogn Norges Råfisklag og Sjømat Norge er blitt enige om nye minstepriser for rognkjeksrogn.

Minstepriser for taskekrabbe Norges Råfisklag og Sjømat Norge er blitt enige om nye minstepriser for taskekrabbe gjeldende fra og med 3. april 2018.

Fisker funnet omkommet En mann i 60-årene ble funnet omkommet i sjøen i Hamarøy tirsdag kveld.

Tente varde mot oljevirksomhet De markerte for syvende gang mot petroleumsaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Øker seikvotene Trålerne nord for 62° får ti prosent mer seikvote.

Brosjyre for kaisalg Nå er det utarbeidet ny brosjyre for fiskere som driver med kaisalg.

Krabbemottak på Å Magnus Lillebø og Asbjørn Rasmussen har startet krabbemottak på Å i Lofoten.

Flytter rederiet Nergård-konsernet flytter rederiet fra Harstad til Tromsø og samler alt under ett tak.

Ferskfiskordninga Ferskfiskordninga om høsten må videreføres. Det krever Båtsfjord Arbeiderparti.

Bifangst av makrellstørje Det er svært viktig at bifangst av makrellstørje blir registrert, skriver Fiskeridirektoratet.

Søknad for selfangst Nå nærmer vi oss søknadsfristen for å delta på årets selvfangst.

Ola flyr videre Ringnotreder Ola Olsen (57) flyr videre, tross konkursen i FlyViking. Neste flyselskap heter NextMove.

Torskeprisen ned Her er de dynamiske minsteprisene fra og med 26. februar:

Savnet 3.500 laks I desember rømte 3500 oppdrettslaks fra Troms fylkeskommune sin undervisningstillatelse-merd i Bergsfjorden på Senja.

Større tro på fisk Nordmenn flest har større tro på at fiskeri og sjømat skal bære landet inn i framtiden enn oljen. 

Endring for rekefelt Innført endring av grensene for området på Reisafjorden i Troms som er stengt for fiske etter reke med trål.

Økte makrellpriser Sildealgslaget setter opp minsteprisen på makrell til konsum.

Økte priser på NVG-sild Prisene på NVG-sild settes opp fra og med mandag.

Preget av dårlig vær Kuling- og stormbyge langs kysten i nord, holdt fiskerne i land det meste av forrige uke. Det resulterte i et labert resultat, da tallene skulle summeres opp.

Fikk lysestake på lina Kjent fisker fra Lofoten med uvanlig fangst.

Laks, torsk og makrell var viktigst Laks er den viktigste arten for norsk sjømateksport med over 68 prosent av den totale eksportverdien og 38 prosent av volumet.

Oppretter nytt investeringsfond Broodstock Capital har hentet 200 millioner kroner til et nytt investeringsfond for sjømatsektoren. Det skal kun investere i små og mellomstore bedrifter.

Uerkvoten opp Nærings- og fiskeridepartementet har fastsatt en totalkvote på 19 514 tonn uer i Norges økonomiske sone nord for N 65°20`, i fiskerisone ved Jan Mayen og i internasjonalt farvatn.

Fikk tilskudd til flytebrygge Etter lengtet behov for bygd i vekst, blir nå dekket.

Regulering av kolmule er klar I kyststatsforhandlingene om kolmule ble det den 7. desember inngått en avtale om ei totalkvote (TAC) på 1.387.872 tonn, noe som er i tråd med tilrådningen frå ICES.

PDF-avis

Levert av Open Concept AS