I helga hadde Folkeaksjonen landsmøte i Kabelvåg, der ny ledelse ble valgt. Med seg på laget har den nye lederen fått Vågard Erdahl Nyaas som nestleder, og Bente Lorentzen, Wenche Cumming, Ole Berglund og Ragnhild Gjærum i styret.

Stortingsvalget 2013

Styrets viktigste oppgave er å fokusere på oljesaken fram mot stortingsvalget 2013. Kjensli har arbeidet for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja siden 2006.

- Utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er det ikke plass til både fiskeri og oljeindustri. På de samme områdene som det hevdes å være olje og gass driver fiskerne sitt virke gjennom hele året. Hvis begge skulle drevet i området ville det bety at en av partene må finne seg noe annet å gjøre, og alle vet at det vil være fiskerne, sier Kjensli.

Lofoten, Vesterålen og Senja har så langt ikke blitt åpnet for oljeboring.

- Kampklar

Stortingsvalget i 2013 åpner derimot for ny debatt om saken, og Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja er forberedt på hard kamp fremover, melder organisasjonen på sin nettside.

- Det er en kampklar folkeaksjon som nå setter kursen mot stortingsvalget. Vi er forberedt på at de sterke kreftene i oljeindustrien ikke gir seg uten videre. Vårt arbeid blir derfor å fortelle folk hvor viktig det er å fortsatt holde døra stengt for oljenæringa i disse områdene, sier Kjensli.

- Stort engasjement for saken og solide argumenter betyr at oljeindustrien må fortsette å holde seg unna havområdene.