Ifølge Lofotposten var det Rowenta og Lofothval som var de første til å få kvalkjøtt på land. Det skjedde onsdag, i leide lokaler hos L. Berg på Svinøya. Herfra vil det både bli sendt ut kjøtt til dagligvareforretningene, men også solgt direkte til forbruker.

Før helga fikk også Jan Odin Olavsen ved Olavsen AS sin første kval på land. Men den ble sendt med hurtigruta fra Finnmark. Dårlig vær gjør at båten prioriterer fangsting fremfor å gå til Lofoten med kjøttet fra de tre hvalene de har skutt så langt.

- Jeg har sendt mye kvalkjøtt med hurtigruta opp gjennom årene, men dette er første gang hurtigruta leverer til oss, sa en småspent Jan Odin Olavsen til Lofotposten mens hurtigruta «Polarlys» la til kai i Stamsund fredag kveld.

Kvalen er mager på denne tiden av året, og god kvalitet i kombinasjon med at det er lenge siden forrige gang det var tilgang på ferskt kvalkjøtt er alltid en faktor som bør utnyttes.

- Det er alltid etterspørsel tidlig på sesongen. Da er kjøttet på sitt aller beste og det er lenge siden folk har smakt ferskt kvalkjøtt. Jeg gleder meg veldig til å få smake på årets kvalkjøtt, sier Olavsen til Lofotposten.