Kia skriver i en pressemelding at de i flere år har vært opptatt av å benytte seg av bærekraftige materialer i produksjonen av bilene sine. Allerede i 2014 begynte de å bruke bioplast i modellen e-soul, lenge før fokuset på bærekraftige materialer ble høyt prioritert på klimaagendaen. Nå tar de dette konseptet enda lenger ved å introdusere "10 must-haves" for mer bærekraftig mobilitet i sin kommende modell, EV9.

Skinninteriøret skal byttes ut med blant annet resirkulerte fiskegarn.

I stedet for tradisjonelt skinn vil resirkulerte fiskegarn, plantebaserte komponenter, stoffer laget av resirkulerte plastflasker og bio-lakk bli brukt i fremtidige Kiamodeller. Selskapet fortsetter å investere i utprøving av nye materialer, og de har satt seg ambisiøse mål. Innen 2030 planlegger de å ha 20 prosent resirkulert plast i alle Kiamodeller, og de har som mål å oppnå karbonnøytral produksjon innen 2045.

- Dette er selvfølgelig viktig for kloden vår, men det er også viktig for et merke som ønsker å bli vurdert når folk skal velge ny bil, sier Christian Lagaard, kommunikasjonssjef i Kia Bil Norge.

Han stiller spørsmålet om hvorfor kunder skulle velge et merke som ikke fokuserer på å gjøre produksjonen sin mer bærekraftig. Han framholder at Kia ønsker å være et merke som tar ansvar for miljøet og tar del i den viktige overgangen til mer bærekraftig transport.