- Endelig får vi se Bakke-Jensens sanne ansikt, etter tre ulne år med løse uttalelser om tilfeldige enkeltsaker, sier Hansen til Kyst og Fjord.

- Dersom partiet har planer om å tekkes Fremskrittspartiet, ja da er de i mål. De har fjernet de viktigste fiskeripolitiske motsetningene og er klar for nærmere samarbeid.

Stortingsrepresentanten fra Flakstad i Lofoten er Arbeiderpartiets fiskeripolitiske talskvinne. Hun kaller forslagene dramatiske og oppsiktsvekkende, og mener de vil føre til radikale endringer på kysten, dersom dette blir gjeldende politikk.

– Man vil altså at fiskerne skal 100 år tilbake i tid, der de skal stå med lua i handa på kaia og forhandle med fiskekjøperen. Dessuten mener man at private investorer fritt kan investere i fiskeflåten og dessuten at eierkonsentrasjonene i oppdrett blir enda sterkere, slik at en mann som John Fredriksen om noen år kan eie hver eneste laksekonsesjon i hver eneste lille fjord.

- I tillegg sier man i dette programmet ikke ett ord om den store saken det siste året, nemlig leveringsplikt til industrianlegg i Finnmark. Da må vi gå ut fra at dagens program blir stående, der det heter at innskjerping av leveringsplikten ikke er veien å gå. Det er ikke akkurat det Bakke-Jensen har uttalt til media i det siste.