- Jeg har hatt en Cleopatra tidligere og har savnet egenskapene til båten sterkt. Derfor var jeg aldri i særlig tvil da jeg skulle ha ny båt, sier Fosnavågfiskeren Kjell Børre Pettersen til Kyst og Fjord.

Noen små endringer

Han fikk testet ut nybåten sist uke. Med 350 breiflabbgarn i sjøen fikk han prøvd ut båten i et fullverdig sjøvær. Alt gikk som smurt og fungerte som det skulle.

- Det er ikke annet å si enn at det fungerte supert. Jeg var litt spent på dekksarrangementet, men jeg ble overrasket over hvor lettvint alt er lagt opp, sier Pettersen.

I motsetning til den forrige 36-fotingen han hadde for en ti-års tid siden, er forparten på dagens modell løftet en del. I tillegg har han nå fått eget dusj- og toalettrom. Utover det er båten relativ lik den forrige, med samme sjøegenskaper og oppsett.

«Nærøybuen» på 10,99 meter. Sammenlignet med Pettersens forrige Cleopatra, er forpartiet litt høyere.

Breiflabb og torsk

Fram mot jul vil han utelukkende drifte med breiflabbgarn i nærområdet rundt Fosnavåg. Deretter tar han turen nordover for å fiske torsk og sei.

Pettersen har både en liten torskekvote samt makrellrettigheter i bunnen. Dermed har han et greit utgangspunkt når båten som beløp seg til mellom 6,5- og sju millioner kroner skal forrentes.

- Hvorvidt jeg blir å fiske etter makrell vet jeg ikke. Jeg synes det er greit med breiflabb utenom torskesesongen. Så vi får se. Men akkurat nå er jeg tilfreds med å kunne drifte aleine med breiflabb. Når jeg skal ta torsken, vil jeg imidlertid ha mannskap med, sier Pettersen.

Alt på plass

Båten ankom Norge for en knapp måned siden. Tiden fram til første sjøvær har han brukt til å utruste den, samt komme seg gjennom papirmøllen alle må gjennom for å få ta i bruk nye fiskefartøy.

Nå er alt på plass og nå gleder han seg til å komme i gang for alvor.