Foreløpige tall for Råfisklagets omsetning i uke 11 i år viser en totalomsetning på 334,1 millioner kroner som er ned fra de 3 forutgående ukene som alle passerte 500 millioner kroner og med en alle tiders rekord som endte på 531,6 millioner kroner i uke 10.

Væromslag

- Vi forventer korrigeringer for uke 11, men vil uansett ikke komme i nærheten av det vi opplevde i ukene 8-10. Tilsvarende omsetningstakt, med 3 uker på rad der omsetningen har passert 0,5 milliard kroner, har vi aldri opplevd tidligere, ei heller at enkeltuker har passert denne grensen. Grunnen til den reduserte omsetningen i uke 11 var væromslaget og nordvestlig vind av en styrke som begrenset kystfisket fra tirsdag og fram mot helga, skriver Råfisklaget i sin ukerapport.

Ny totalrekord

Det var Finnmark, Troms, Vesterålen og yttersida av Lofoten som ble mest påvirket av været, og det framgår også av våre statistikker at leveransene i nord gikk kraftig ned, mens Lofoten hadde sin beste uke så langt, og økt kvantum også i området Helgeland-Nordmøre. Men til tross for værhindringen i uke 11 holdt omsetningen brukbart tritt med fjoråret, slik at Råfisklaget ligger 1.2 millarder kr høyere enn til samme tid i 2015, og også vel 1,0 milliard kroner høyere enn til samme tid i 2014.